11.6.13

Έκλεισαν την ΕΡΤ

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Όπως είπε, στη θέση της θα μπει ένας οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, όχι κρατικός, που θα αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η ΕΡΤ είναι «χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», έκανε λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, προνομίων για εργαζόμενους, τεράστιων ποσών σε εξωτερικές παραγωγές».

«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου. 

Οι πληροφορίες που ήθελαν να κλείνει η ΕΡΤ, είχαν φουντώσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μίας ΔΕΚΟ, σε περίπτωση που αυτή κλείσει.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πριν τις ανακοινώσεις Κεδίκογλου δήλωναν αποφασισμένοι να μην κάνουν κανένα βημα πίσω. Για τις 18:00 είχαν προγραμματίσει γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν τις κινήσεις τους, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να υπάρχει κανονική ροή προγράμματος.

Παράλληλα, κόσμος συρρέει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Οι πληροφορίες για το λουκέτο είχαν προκαλέσει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για δήλωση ακραίου αυταρχισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει μεταβεί στο ραδιομέγαρο. Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει, πρόσθεσε.

Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χαρακτήρισε τον κ. Κεδίκογλου πρωτοπαλίκαρο της τροϊκανής διεθνούς αλητείας και προανήγγειλε στάση εργασίας στα ιδιωτικά ΜΜΕ.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...