17.6.13

BMW 4 Series Coupe 2013: Επίσημη αποκάλυψη (photos)

Και ενώ είχαν αρχίσει οι ανεπίσημες... διαρροές στο διαδίκτυο, έσπευσε η BMW για να δώσει στη δημοσιότητα πληθώρα φωτογραφιών και videos για το νέο της εντυπωσιακό coupe, την ολοκαίνουρια Σειρά 4 Coupe.
 
Για όσους δεν το γνωρίζουν, να σημειώσουμε ότι η νέα BMW Σειρά 4 Coupe είναι το νέο μεσαίο premium coupe της βαυαρικής φίρμας το οποίο θα αντικαταστήσει την Σειρά 3 Coupe/Convertible και φυσικά θα διατίθεται ως μοναδικό μοντέλο όπως γίνεται δηλαδή και με τη Σειρά 5 και Σειρά 6. Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν η 4 Series είναι βασισμένη στην 3άρα και φυσικά η σχεδιαστική βάση είναι το πολυτελές sedan. Εκ του αποτελέσματος όμως μίλάμε για ένα ακόμα πιο δυναμικό και εντυπωσιακό όχημα με ιδιαίτερα καλλίγραμμη και χυτή σιλουέτα.
 
Οι διαστάσεις του αμαξώματος της νέας Σειράς 4 είναι ελαφρώς μεγαλύτερες σε σχέση με την coupe/convertible Σειρά 3 που αντικαθιστά. Έτσι το μήκος έχει φτάσει πλέον τα 4.638 mm (+26 mm) και το πλάτος τα 1.825 mm (+43 mm), ενώ το ύψος είναι η μόνη διάσταση που έχει... χάσει κάτι (1.362 mm συνολικά, δηλαδή -16 mm). Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο 2.810 mm (+50 mm), γεγονός που συνεπάγεται καλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Στο εσωτερικό η διάταξη είναι τετραθέσια, ενώ διάχυτη είναι η πολυτέλεια με τα υλικά εξαιρετικής ποιότητας να συνδυάζονται με «hi-tech» gadget και εξοπλισμό. Φυσικά και σε αυτό το σημείο ο επηρεασμός στη σχεδίαση από της νέα Σειρά 3 είναι ολοφάνερος.
 
Σε σχέση με τη Σειρά 3 Sedan, υπάρχουν φυσικά διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, ενώ έχει ενισχυθεί και η ακαμψία του πλαισίου. Αναμενόμενα για BMW φυσικά η αναλογία βάρους ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα είναι ιδανική (50:50), ενώ και το κέντρο βάρους βρίσκεται κατά 19 mm χαμηλότερα σε σχέση με αυτό της sedan γεγονός που ενισχύει περεταίρω τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού coupe. Θετικότατο είναι και το γεγονός ότι κατά μέσο όρο είναι κατά 45 kg πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο coupe/convertible, ενώ πραγματικά εξαιρετικός είναι και ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd: 0,28).
 
Η BMW 4 Series αρχικά θα διατίθεται με 3 κινητήρες με την 428i να διαθέτει τον 2.0 TwinPower Turbo των με απόδοση 245 ίππων και 350 Nm ροπής, την 435i με τον 6κύλινδρο TwinPower Turbo των 3 λίτρων που αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και μία έκδοση diesel. H έκδοση 420d θα διαθέτει κάτω από το καπό τον δίλιτρο με τους 184 ίππους και τα 380 Nm ροπής, με την κατανάλωση σε αυτήν την περίπτωση να είναι μόλις 4,6 lt/100 km.
 
Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ οι εκδόσεις βενζίνης θα διατίθενται και με τετρακίνηση xDrive. Αργότερα στην γκάμα θα προστεθεί και ένας δίλιτρος βενζίνης με 184 ίππους καθώς και ένας diesel 3 λίτρων με 254 και 309 ίππους.
 
H νέα BMW Σειράς 4 Coupe θα κάνει ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του 2013. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο, ενώ η convertible θα μπει στη παραγωγή τον Νοέμβριο του 2013 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Regensburg.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...