16.6.13

Εισβολή της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ-Τελεσίγραφο Ερντογάν για εκκένωση

Έφοδο με δακρυγόνα και αντλίες νερού έκανε η τουρκική αστυνομία στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί λίγο μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν να αδειάσει η Ταξίμ ''ή να την αδειάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας'' πριν τη συγκέντρωση της κυβέρνησης την Κυριακή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για αρκετούς τραυματίες, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα νεκρό, που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα της αστυνομίας

Ο Ερντογάν είχε μιλήσει ελάχιστες ώρες νωρίτερα έξω από την Άγκυρα, σε μία ογκώδη συγκέντρωση που έγινε ώστε να φανεί πως η κυβέρνηση διατηρεί την στήριξη της πλειονότητας.

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη επενέβη λίγο μετά τις 20:00 με δακρυγόνα και αντλίες νερού τόσο στην πλατεία Ταξίμ όσο και το πάρκο Γκεζί, από το οποίο -παρά τους ελιγμούς του Ερντογάν, που μίλησε ακόμη και για δημοψήφισμα- οι διαδηλωτές δεν είχαν απομακρυνθεί.


Σύμφωνα με το δίκτυο NTV οι αστυνομικές αρχές, πριν εισβάλλουν στο πάρκο, φώναζαν στους διαδηλωτές: ''Πρόκειται για μία παράνομη πράξη. Είναι η τελευταία μας προειδοποίηση. Εγκαταλείψτε''.

Η αστυνομική επέμβαση κράτησε περίπου μισή ώρα και αυτή τη στιγμή η πλατεία είναι άδεια. Ωστόσο οι διαδηλωτές παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...