30.6.13

Η «ιστορία» του τελικού, οι 11 χιλιάδες «φρουροί» και οι υποψήφιοι

Βραζιλία και Ισπανία θα παίξουν το βράδυ της Κυριακής (01:00 ξημερώματα Δευτέρας) στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο Ρίο και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντίπαλοι μετά από 14 χρόνια. Η τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 13 Νοεμβρίου του 1999 (0-0).
 
Μάλιστα, ο τελικός της Βραζιλίας είναι ο πρώτος με ομάδες από την Ευρώπη (UEFA) και τη Νότια Αμερική (CONMEBOL) εδώ και 18 χρόνια. Η προηγούμενη φορά που είχε διεξαχθεί τέτοιος αγώνας στο τουρνουά ήταν το 1995, όταν η Δανία κέρδισε το τρόπαιο νικώντας 2-0 την Αργεντινή.
 
Φρούριο το «Μαρακανά»
 
Στο μεταξύ, τον αριθμό ρεκόρ των 11.000 ανδρών θα φτάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας για τον τελικό! Ο Σεπ Μπλάτερ μπορεί να ισχυρίστηκε πως πρόκειται για το πλέον επιτυχημένο (βάσει γκολ) Κύπελλο Συνομοσπονδιών στην ιστορία, αλλά η αλήθεια είναι σαφώς πιο πικρή για τη διοργάνωση της Βραζιλίας.
 
Οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται, θα γιγαντωθούν την Κυριακή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός. Φυσικά το θέμα για τους διοργανωτές είναι να μην φτάσουν οι πορείες στο «Μαρακανά».
 
Για να μην συμβεί αυτό, επιστρατεύθηκε αριθμός ρεκόρ από δυνάμεις ασφαλείας. Από δημοτική αστυνομία έως και την εθνική φρουρά όλοι μαζί θα φτάσουν τους 11.000 άνδρες. Σαφώς όχι και ό,τι καλύτερο για την τέλεση ενός αθλητικού γεγονότος.
 
Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»
 
Η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους υποψήφιους για τον τίτλο τον οποίο στο παρελθόν έχουν κατακτήσει οι Τιερί Ανρί, Ροναλντίνιο και Κακά. Την «Χρυσή Μπάλα» θα κερδίσει ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης με τους εκπροσώπους του Τύπου να είναι να είναι αυτοί που θα το κρίνουν μετά τον τελικό.
 
Ο δεύτερος θα παρηγορηθεί με την «Αργυρή Μπάλα» και ο τρίτος με την «Χάλκινη». Και οι έξι υποψήφιοι έφτασαν στα ημιτελικά του τουρνουά με τις Εθνικές τους. Σέρχιο Ράμος και Ινιέστα με την Ισπανία, Νεϊμάρ και Παουλίνιο με την Βραζιλία, Πίρλο με την Ιταλία και Λουίς Σουάρες με την Ουρουγουάη.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...