23.6.13

Υποβρύχιο(!) ξενοδοχείο σύντομα στις Μαλδίβες

Οι αρχές στις Μαλδίβες έδωσαν το πράσινο φως για την κατασκευή ενός φουτουριστικού υποβρύχιου ξενοδοχείου, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν το βυθό χωρίς εξοπλισμό κατάδυσης.




Το Water Discus Hotel θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια ξενοδοχεία του κόσμου. Όπως προδίδει και το όνομά του, θα μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, το ένα τμήμα του οποίου θα βρίσκεται πάνω από το νερό. Θα «πατάει» στον πυθμένα με πέντε τεράστιες κολώνες, ενώ θα φιλοξενεί τους επισκέπτες του σε 21 κινούμενα δωμάτια με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής.

Με την έγκριση του υπουργείου Τουρισμού των Μαλδίβων, το ξενοδοχείο θα ανεγερθεί ανοιχτά του απομακρυσμένου τροπικού νησιού Κουρεντιβάρου. Έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή του έχει εκφράσει όμιλος με έδρα το Ντουμπάι. Το έργο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 50 εκ. δολάρια, ενώ θα περιλαμβάνει ελικοδρόμιο και πισίνα στη στέγη του.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν θα βρουν ποτέ το κουράγιο να καταδυθούν σε αυτούς τους πανέμορφους υφάλους», δήλωσε στο CNN ο σχεδιαστής του ξενοδοχείου Πάβελ Ποντβογέφσκι. «Εδώ όμως θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε έναν υποθαλάσσιο κόσμο από την άνεση του υπνοδωματίου σας.»

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι πιθανές επιπτώσεις από την κατασκευή του κτηρίου στο περιβάλλον, οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι η επαφή του κτηρίου με τον πυθμένα θα είναι η ελάχιστη δυνατή, ενώ θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και τυχόν καταστροφές στους κοραλλιογενείς υφάλους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το ξενοδοχείο... θα βγαίνει στην επιφάνεια. «Θα είναι σαν υποβρύχιο αερόστατο», εξήγησε ο Ποντβογέφσκι. «Απαντλώντας το νερό από τις τεράστιες δεξαμενές του, το αερόστατο θα βγαίνει αυτομάτως στην επιφάνεια, χωρίς να εξαρτάται από το ηλεκτρικό ρεύμα.»


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...