24.6.13

Aston Martin Vanquish Volante 2013: Επιβλητική! (photos)

Αν σε κάποιον αρέσει η νέα Aston Martin Vanquish, τότε το σίγουρο είναι ότι η νέα Vanquish Volante (η convertible εκδοχή της του coupe) θα τον εντυπωσιάσει!
 
Το νέο cabrio super GT θα κοστίζει περί τις £200.000 στη Βρετανία (€264,995 στη Γερμανία) και σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα είναι το πρώτο convertible στα 100 χρόνια ιστορίας της το οποίο διαθέτει αμάξωμα εξολοκλήρου από ανθρακονήματα και ταυτόχρονα είναι και η πιο «άκαμπτη» cabrio δημιουργία της! Με το πλαίσιο να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο το συνολικό βάρος του «ανοιχτού» supercar αγγίζει τα 1.845 kg (δηλαδή μόλις 9 kg περισσότερο σε σχέση με την coupe). Επίσης τα «κανονικού» ύψους (σε σχέση με την coupe) παράθυρα είναι ακόμα μια πρωτιά για open top Aston.
 
Φυσικά η μεγάλη διαφορά της Vanquish Volante από την coupe είναι η απώλεια του «hard top» και η αντικατάστασή του από μία υφασμάτινη οροφή με τριπλή επένδυση. Χρειάζονται μόλις 14 sec. για την πλήρη αναδίπλωσή της και η διαδικασία γίνεται και εν κινήσει με ταχύτητες έως 50 km/h. Η αποθήκευση της γίνεται σε ανεξάρτητο χώρο από αυτό του χώρου αποσκευών ο οποίος αγγίζει τα 279 lt και σύμφωνα με την Aston Martin είναι κατά 50% μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν της DBS Volante, την οποία αντικαθιστά.
 
Σχεδιαστικά, οι αλλαγές σε σχέση με την coupe, εντοπίζονται στο πίσω μέρος με τη διαφορετική σχεδίαση της πόρτας του χώρου αποσκευών και της ενσωματωμένης αεροτομής. Στο εσωτερικό, το 2+2 θέσεων cabrio είναι πανομοιότυπο με την coupe εκδοχή του με μοναδική αλλαγή την προσθήκη των χειριστηρίων για την ηλεκτρική οροφή.
 
Με μια ματιά κάτω από το καπό συναντάμε τον ίδιο V12 ατμοσφαιρικό με κωδικό «AM11» των 6 λίτρων. Η απόδοσή του αγγίζει τα 573 PS και τα 620 Nm ροπής και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου «Touchtronic 2» των 6 σχέσεων (αυτό που έχει και η coupe δηλαδή). Tι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Το κλασικό 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 4,1 sec. και η τελική αγγίζει τα 295 km/h. Οι πρώτοι τυχεροί ιδιοκτήτες στην Ευρώπη αναμένεται να παραλάβουν τη Aston Martin Vanquish Volante του 2013 πριν το τέλος του έτους.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...