21.6.13

ΣτΕ: Απόφαση Επιτροπής Αναστολών για ΕΡΤ

Δεκτή έκανε εν μέρει την αίτηση αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ η Επιτροπή Αναστολών του ΣΤΕ, εκδίδοντας ανάλογη απόφαση με αυτή της απόφασης του προέδρου του ΣΤΕ.

Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή, αναστέλλεται η απόφαση των κ.κ Στουρνάρα και Κεδίκογλου στο σκέλος που αφορά στο «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ και στην απενεργοποίηση των συχνοτήτων εκπομπής.

Παράλληλα δίνει εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς και στον ειδικό διαχειριστή να προχωρήσουν στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την άμεση εκπομπή του αναγκαίου προγράμματος από την ελληνική ραδιοτηλεόραση, αλλά και να διεκδικήσει όλο τον κύκλο των δικαιωμάτων της καταργηθείσας, όπως αναφέρει ΕΡΤ, δηλαδή των εμπορικών και εταιρικών δικαιωμάτων της κ.ά.

Στην απόφαση της 5μελούς Επιτροπής, η οποία αριθμεί τις 11 σελίδες, διευκρινίζεται πως τα όσα διατάσσονται πρέπει να εφαρμοστούν σε εύλογο χρόνο, διαφορετικά θα επανέλθει αυτεπαγγέλτως.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4 υπέρ έναντι 1 κατά, καθώς η Σύμβουλος Επικρατείας, Μαρία Καραμανόφ είχε την άποψη πως πρέπει να ανασταλεί και το σκέλος που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ, καθώς θεωρεί ότι αυτή η κατάργηση θα έπρεπε να συνοδεύεται με αυτόματη λειτουργία του νέου φορέα.

Συγκεκριμένα στην απόφαση η οποία διατάσσει την άμεση εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος αναφέρεται :

1. Ότι αναστέλλει την εκτέλεση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης κατά το σκέλος με το οποίο προβλέπεται ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και διαδικτυακών ιστότοπων της ΕΡΤ ΑΕ και

2. Ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές.

Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους αρμόδιους υπουργούς σε άμεσο χρόνο, επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«…Μέχρι τη σύσταση και λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να ληφθούν από τους αρμόδιους υπουργούς και τον ειδικό διαχειριστή τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα, περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση, στο συντομότερο δυνατό χρόνο του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο των δραστηριοτήτων της καταργηθείσης ΕΡΤ ΑΕ…»


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...