16.6.13

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΠΟΕΣΥ - Συνεχίζουν οι Ενώσεις

Παράνομες έκρινε την Παρασκευή το απόγευμα το Μονομελές Πρωτοδικείο τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), που κηρύχθηκαν από τις 13 Ιουνίου.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των εναγομένων, κηρύσσοντας την απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας είχαν προσφύγει εκδοτικά συγκροτήματα, ζητώντας να σταματήσουν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ωστόσο, η απεργία συνεχίζεται καθώς τώρα αυτή κηρύσσεται από την Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.

Επισημαίνει πως παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου.

Αναφέρει ακόμη πως οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις εφημερίδες και τα έντυπα, παράλληλα με την κινητοποίηση στα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα.

Η απεργία συνεχίζεται κανονικά δεν έχει αλλάξει κάτι, τα φύλλα του Σαββατοκύριακου εάν κυκλοφορήσουν θα είναι απεργοσπαστικά, είπε μιλώντας στη ΝΕΤ αμέσως μετά την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης και το μέλος του δ.σ. της ΠΟΕΣΥ Κατερίνης Γιώργος.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...