29.6.13

Βίντεο: Base Jump στο Ναυάγιο της Ζακύνθου



Η πανέμορφη παραλία "Ναυάγιο" στη Ζάκυνθο εκτός από την θέα που προσφέρει, είναι και ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο για Base Jumping.


Ο Αυστραλός Chris Mcdougall με την παρέα του επέλεξαν τη συγκεκριμένη παραλία που έχει ψηφιστεί ως μία από τις ομορφότερες του κόσμου, για να "βουτήξουν" ομαδικά πάνω από τα εντυπωσιακά νερά της.

Ο "Douggs" ή αλλιώς Chris McDougall, ένας από τους πιο έμπειρους κι extreme sky divers & base jumpers σε όλο το κόσμο και έχει πηδήξει από τα πιο απίθανα σημεία σε όλο τον πλανήτη.

Σημειώνεται ότι τo Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι πράγματι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία του νησιού, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο "Παναγιώτης" μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, οπού θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο.

Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος.

Τι είναι το BASE jump;

Το BASE jump είναι το extreme sport στο οποίο ο αθλητής , πηδά από κάποιο σταθερό αντικείμενο και σταματάει τη πτώση του με τη χρήση αλεξιπτώτου.

Το BASE, είναι ακρωνύμιο των λέξεων "buildings, antennas, spans (bridges), and earth (cliffs)" και το άθλημα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 70′ , που αλλού , στις Ηνωμένες πολιτείες.





Πηγή

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...