29.6.13

Περιστέρι: για ποτό στη Βεάκη

Αν βαρεθήκατε τα παλιά σας στέκια και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, με πληθώρα επιλογών για όλα τα μουσικά γούστα και στιλ, πάρτε την κόκκινη γραμμή του μετρό και κατεβείτε στον σταθμό «Περιστέρι». Εκεί, σας περιμένει ένα δρόμος γεμάτος καφετέριες και μπαράκια, με αισθητική και ποιότητα.






Ο πεζόδρομος της Αιμιλίου Βεάκη, δεν έχει μονάχα τα δέκα μαγαζιά που προτείνουμε παρακάτω. Οι προτάσεις είναι πολλές και διαφορετικές, αφού είναι πολύ πιθανό να μη βρείτε τραπέζι στην πρώτη σας επιλογή και ίσως ούτε και στη δεύτερη. Ευτυχώς υπάρχουν άλλες 16 (με μια πρόχειρη καταμέτρηση) λύσεις, για να πιείτε το ποτό σας.

Kika Cafe Aperitivo

Το Kika είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της Βεάκη και του Περιστερίου γενικά. Όσοι, τα προηγούμενα χρόνια αναγκάζονταν να βγαίνουν εκτός Περιστερίου, αν το κλίμα της πλατείας Μπουρναζίου δεν τους σήκωνε, τα τελευταία χρόνια δε χρειάζεται να απομακρυνθούν πολύ από τη βάση τους. Το Kika με πολύ καλές μουσικές, από swing μέχρι latin, από soul μέχρι indie και ακόμα πιο προσεγμένη, με εναλλαγές στη θεματική και άκρως καλλιτεχνική διακόσμηση, κάνει τη διαφορά στα Δυτικά Προάστια.

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 35, 210 5737300

Mind the Cup






Το Mind the Cup, industrial αισθητικής, ψηλοτάβανο και μίνιμαλ διάθεσης μαγαζί, μοσχομυρίζει καβουρδισμένο καφέ κάθε πρωινό. Από το βάθος του μαγαζιού γίνεται και το καβούρδισμα, η μυρωδιά του φρέσκου καφέ, περνάει στο φλυτζάνι σας. Ο Χρήστος, ο Νίκος και ο Παναγιώτης, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά ώστε το μαγαζί να μη φημίζεται μονάχα για τους περιποιημένους καφέδες του αλλά και για τα άκρως προσεγμένα κοκτέιλ του. Η house μουσική ταιριάζει με το προφίλ του μαγαζιού, αν και το καλύτερο σημείο για τον παγωμένο γαλλικό καφέ, είναι τα υπαίθρια τραπεζάκια, δίπλα από το πάντα φροντισμένο λουλουδιασμένο παρτέρι.

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 29, 210 5776010

Μικρό Café

Το Μικρό Café είναι από τα παλιότερα στέκια της περιοχής. Ethnic και reggae διακόσμηση, με αντίστοιχου ύφους μουσικές επιλογές, όπως dub, soul και funk, είναι το κατάλληλο μέρος για όσους απορρίπτουν τα πιο μοδάτα και mainstream μέρη. Ο κόσμος στο Μικρό Café, είναι διαφορετικής αισθητικής, με το μαγαζί να διαφέρει σε όλα του από όλα τα υπόλοιπα του πεζόδρομου, που στα περισσότερα θα εντοπίσετε ομοιότητες, από τη μουσική μέχρι τους θαμώνες. Εάν το καλοκαίρι ξεμείνετε στην Αθήνα, δοκιμάστε το Μικρό Café και εύκολα θα ξεχάσετε την πόλη και τους λόγους που σας κράτησαν σε αυτή. 

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 36, 210 5756567






Από τα πιο «ελληνικά» μαγαζιά της περιοχής είναι το 45st. Και μπορεί η διασκέδαση που προσφέρει, με τακτικά live, να είναι κυρίως λαϊκής διάθεσης, είναι επίσης φημισμένο για τα burger και το πετυχημένο club sandwich που προσφέρει. Οι ελληνικές βραδιές που το έκαναν διάσημο, το διατηρούν στις πρώτες επιλογές, όσων επιθυμούν ελληνικό λαϊκό κέφι, παρά το κάπως άστοχο νεοϋορκέζικης αισθητικής όνομά του.

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 45, 210 5721220

Iguana Music Café

Οι προσιτές τιμές του Iguana Music Café και η συχνή διοργάνωση live εμφανίσεων, το κάνουν ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη του πεζόδρομου. Η προσεγμένη κάβα με ποτά που δεν θα βρείτε σε άλλα μέρη, εκτελεσμένα από έμπειρους mixologists, που μαζί με τη σωστή, funk, soul και acid jazz μουσική, κρατούν τη διάθεση και το κέφι σε υψηλά επίπεδα. 

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 37, 211 019819

Ρετσέτα Cafe - Ρακομελάδικο





Η Βεάκη, έχει και ρακομελάδικο για όσους αντιπαθούν τα κοκτέιλ και όσους αγαπούν τα κυριακάτικα ξενύχτια όταν οι υπόλοιποι ξεκουράζονται για την εβδομάδα που θα έρθει. Οι ρεμπέτικες Κυριακές στο Ρακομελάδικο της Βεάκη είναι πια θεσμός και αν και η διακόσμηση του μαγαζιού θυμίζει δεκαετία του ’20 με πίνακες της art nouveau στους τοίχους, το ελαφρολαϊκό πρόγραμμα υπερτερεί με διαφορά σε αυτή την αντίφαση, μεταξύ αισθητικής και μουσικής. 

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 58, 210 5723501

Καχόν

Ακόμα μια περίπτωση που διαφέρει από το γενικότερο κλίμα είναι το Καχόν. Το Καχόν, εκτός από κρουστό όργανο στο flamenco και tango, είναι και μια άκρως εναλλακτική πρόταση στη λαίλαπα του mainstream της νυχτερινής διασκέδασης της περιοχής. Η διακόσμηση με αργεντίνικες αναφορές, οι καρικατούρες στους τοίχους και τα ζωγραφισμένα τραπέζια δίνουν ακόμα περισσότερη χάρη στο χώρο, που εκτός από ποτό και καφέ προσφέρει, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις και μιλόνγκες. 

Πληροφορίες:Αιμιλίου Βεάκη 21, 210 5776800

Green Rose






Αφού φτάσετε στο τέρμα του πεζόδρομου και δείτε μπροστά σας την εκκλησία των Ταξιαρχών, μη θεωρήσετε πως η βόλτα τελείωσε αφού λίγο παρακάτω και στο δεξί σας χέρι, βρίσκεται μια μπυραρία άκρως φροντισμένη και περιποιημένη ώστε να θυμίζει Ιρλανδέζικη pub. Η διακόσμηση από ξύλο και τούβλο, ο χαμηλός φωτισμός και οι πολύ μεγάλη ποικιλία από μπύρες, είναι δυνατά στοιχεία για να γίνει το Green Rose το νέο σας στέκι. Οι rock, jazz και blues μουσικές επιλογές, μαζί με τις συχνές εμφανίσεις, πιο ροκ ελληνικών σχημάτων, καθιστούν τη μπυραρία, ευχάριστη έκπληξη στον πεζόδρομο. 

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 72, 210 5769580

Sempre

Το Sempre είναι ένα από τα πρώτα μαγαζιά στον πεζόδρομο και ένα από τα μαγαζιά που ευθύνονται ουσιαστικά για αυτή την «έκρηξη» διασκέδασης στην περιοχή. Στο τέλος του δρόμου, με μεγάλες τζαμαρίες και συλλεκτική κάβα με τα καλύτερα Malt Whiskeys και θαμώνες όλων των ηλικιών, είναι πάντα παρήγορο να υπάρχει ένα μέρος που δεν συχνάζουν μόνο φοιτητές. Το Sempre επίσης φροντίζει για τη διασκέδαση σας κάθε Σαββατοκύριακο με ειδικές βραδιές και φιλοξενούμενους djs.

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 51, 210 5787043






Η πιο νέα είσοδος στη διασκέδαση της Βεάκη είναι το Manor House. Με διακόσμηση βιομηχανικής αισθητικής με πολύ ξύλο και τούβλο στους τοίχους, εξαιρετικά πατώματα και μια ακόμα καλύτερη ταράτσα, ξεκίνησε πριν λίγους μήνες τη λειτουργία του και κατάφερε ήδη να αποκτήσει κεντρικό ρόλο στη Βεάκη. Εκτός από καλό κόσμο, φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και live εμφανίσεις καλλιτεχνών, ενώ τα μοριακά κοκτέιλ του έχουν ήδη «μεθύσει» τους Περιστεριώτες. 

Πληροφορίες: Αιμιλίου Βεάκη 36, 210 5744060

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...