19.6.13

Το πρόγραμμα των γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης την Πέμπτη 20 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του και τους εκθεσιακούς του χώρους από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, γιορτάζοντας τα τέταρτα γενέθλιά του με αισιοδοξία για το μέλλον.


Οι κρυφές ιστορίες των λίθων της ζωφόρου

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί με τους αρχαιολόγους – φροντιστές κρυφές ιστορίες των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου, με τη βοήθεια τρισδιάστατων παρουσιάσεων σε τέσσερις ειδικές οθόνες που θα τοποθετηθούν στην αίθουσα του Παρθενώνα. Τί σημαίνουν οι διάσπαρτες οπές στερέωσης στην παράσταση του ιππέα με το ατίθασο άλογο της δυτικής ζωφόρου; Πώς έγινε η αποκόλληση της παράστασης του λίθου ΙΙΙ της νότιας ζωφόρου από το συνεργείο του Έλγιν τo 1803; Ποια ήταν τα στάδια λάξευσης του λίθου ΙΙ της βόρειας ζωφόρου; 

Τα σχέδια και οι λιθογραφίες ξένων περιηγητών που προηγήθηκαν του βομβαρδισμού του Παρθενώνα το 1687 από τον Morosini βοηθούν στην κατανόηση των αναπαραστάσεων των λίθων της ζωφόρου, ενώ η επανασυγκόλληση σκόρπιων θραυσμάτων που βρέθηκαν οδηγεί σήμερα στην τρισδιάσταση αποκατάστασή τους με συνδυασμό πρωτοτύπων και εκμαγείων.


Ώρες παρουσιάσεων
Στα ελληνικά: 11 π.μ., 12 μεσημ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., 8 μ.μ., 9 μ.μ.. 
Στα αγγλικά: 11:30 π.μ., 2:30 μ.μ., 6:30 μ.μ., και στα γαλλικά: 12:30 μ.μ..

Περιήγηση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων

Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα. 


Επετειακά αντίγραφα και μειωμένη είσοδος

Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, της κεφαλής του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα. Η είσοδος στις 20 Ιουνίου θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...