21.6.13

Ο Σαμαράς απειλεί ότι θα εξαντλήσει την τετραετία

Δεν θα επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν, τόνισε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας παράλληλα πως προέχει να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης, να βγούμε από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Οι μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε, δεν μπορούν να προχωρήσουν με στασιμότητα και επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, αλλά με «άλματα προς τα μπρος».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως έκανε προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα στην τρικομματική κυβέρνηση και να βρεθεί λύση.

Μάλιστα ανέφερε πως χθες οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας για την ΕΡΤ, σήμερα όμως ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και τη λύση που χθες δέχτηκε και ο ίδιος.

Η λύση που αποφασίστηκε χθες ήταν, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ενώ ο διαχειριστής της, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών, θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις όλους εκείνους από τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ που ήταν απαραίτητοι για να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι συχνότητες.

«Είχαμε συμφωνήσει στις επόμενες δέκα ημέρες να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο θεσμικό Πλαίσιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και μέσα στους επόμενους δύο μήνες να ολοκληρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα επεξεργαζόταν Επιτροπή Προσωπικοτήτων κύρους και με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα όπως είναι πράγματι το ΒΒC. Με ένα νέο Υφυπουργό που τους είπα να προέρχεται από τα δύο άλλα κόμματα», δήλωσε.

Το μόνο θέμα, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, που έμενε σε εκκρεμότητα για σήμερα ήταν να προσδιορίσουμε πόσοι θα ήταν αυτοί που θα προσλαμβάνονταν από τους απολυμένους της ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις. «Και όπως ακούσατε σήμερα από τον κ. Βενιζέλο δέχθηκα ο αριθμός αυτός να φτάσει τις δύο χιλιάδες», τόνισε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, ο κ. Κουβέλης ζήτησε να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν, να μην αλλάξει τίποτα και επανήλθε στη θέση του να επαναλειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ, και - αορίστως κάποτε στο μέλλον - να δούμε την «αναδιοργάνωσή της εν λειτουργία».

Το μαύρο από τις κρατικές συχνότητες θα φύγει, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως ωστόσο πως στο αμαρτωλό καθεστώς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε.

Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν τη λύση αυτή ενώ ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα – και θαρραλέα – αποδέχθηκαν τη λύση αυτή, είπε.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς τόνισε πως θα εξαντληθεί η τετραετία με στόχο να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας και πρόσθεσε: «Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε. Αλλά θα προχωρήσω όπως και να ‘χει. Ελπίζουμε στη στήριξη και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αν κι έχει ένα δίκιο ο κ. Βενιζέλος όταν λέει, ότι κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονται μόνο κατά περίσταση».

Τέλος υποστήριξε πως κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή αλλά ούτε και ακυβερνησία και στασιμότητα.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...