3.5.13

Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, βοηθούντος και του καλοκαιρινού καιρού. 

Τα νησιά συγκεντρώνουν την προτίμηση των ταξιδιωτών, κάτι που αποτυπώνεται και στην αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία εμφανίζεται να καταγράφει άνοδο κατά 25%, σε σχέση με πέρυσι. Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και το 90% για άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού, από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και τη Μ. Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά 74 δρομολόγια και αναχώρησαν 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ, 3.174 φορτηγά και 2.127 δίκυκλα. Πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί 55 δρομολόγια και είχαν αναχωρήσει για Πάσχα 56.608 επιβάτες, 7.213 ΙΧ, 2.636 φορτηγά και 1.375 δίκυκλα.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, ήταν προγραμματισμένα 71 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά. Ορισμένα πλοία, μάλιστα, πρόκειται να κάνουν και επιπλέον προσεγγίσεις νησιών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους επιβάτες. Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και το 90% για άλλους προορισμούς.

Από το λιμάνι του Λαυρίου την περίοδο από τη Μ. Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 47 αφίξεις και αναχωρήσεις, ενώ πέρσι είχαν γίνει 59. Από το λιμάνι της Ραφήνας για τη Μ. Εβδομάδα θα γίνουν 29 αναχωρήσεις. Πέρσι οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις πλοίων ήταν 78.


Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας


Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία στις δύο εθνικές οδούς για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Σε ισχύ έχει τεθεί το μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ειδικότερα, δεν θα επιτραπεί η κίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων για το ρεύμα εξόδου τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου από 15:00 έως 22:00 και τη Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου από 06:00 έως 16.00:

- Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου, με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο (κόμβος Ρίου).

- Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

- Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Για το ρεύμα εισόδου, το μέτρο θα εφαρμοστεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου (15:00-22:00), την Τρίτη 7 Μαΐου (11:00-21:00) και την Κυριακή 12 Μαΐου (15:00-21:00):

- Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας, με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο.

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

- Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 5 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.


Ο καιρός το Πάσχα


Καλοκαιρινό θα είναι το φετινό Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, κυμαινόμενη ανάμεσα στους 28 και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και αφού, όμως, έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο του αρνιού.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...