31.5.13

Dream Syndicate: ένα πάρτι γενεθλίων διαφορετικό από τα άλλα

Οι μεγάλοι Dream Syndicate ανεβαίνουν το Σάββατο 1η Ιουνίου, στη σκηνή του Gagarin 205, στην 30η επέτειο του «The Days Of Wine And Roses».


Ένα πάρτι γενεθλίων διαφορετικό από τα άλλα, ετοιμάζουν ο Dream Syndicate μαζί με τους Last Drive και Jaywalkers.

30(+1) χρόνια πριν κυκλοφόρησε το «The Days Of Wine And Roses» από τους Dream Syndicate και τα πάντα άλλαξαν. Αυτό το εξαίσιο μείγμα των ήχων του τότε και του τώρα, οριοθετεί το πως πρέπει να ακούγονται τα κιθαριστικά συγκροτήματα του εναλλακτικού ροκ και γίνεται η βίβλος ουκ ολίγων μουσικόφιλων ανά την υφήλιο.

Η μπάντα ήρθε, μετά από λίγα χρόνια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία συναυλία στο Πεδίον του Άρεως και παρά τα προβλήματα ήχου κατέκτησε το ελληνικό κοινό. Η δεύτερη επίσκεψή της ήταν στο Βεάκειο (το 1987, με support τους δικούς μας Jaywalkers και τους Fleshtones και Hoodoo Gurus να συμπληρώνουν τη βραδιά).

25 χρόνια πριν: τον Νοέμβριο του 1988, στο Ρόδον club, οι Dream Syndicate έδωσαν την καλύτερη ίσως, συναυλία τους επί ελληνικού εδάφους στο ιστορικό στέκι της οδού Μάρνη. Μαζι τους ήταν και οι Last Drive. Εκεί γνώρισαν τον Paul Cutler, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή του επόμενου album τους. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Ρόδον εκείνη τη βραδιά τη θυμούνται ακόμα.

Οι Last Drive
30 χρόνια πριν: Οι Last Drive εμφανίστηκαν επίσημα στη δισκογραφία. Το ξεκίνημα ενός μοναδικού ταξιδιού, το οποίο, ευτυχώς για μας, διαρκεί ακόμα και γιορτάζουν την τριαντάχρονη πλέον παρουσία τους με μερικές ξεχωριστές εμφανίσεις.

1η Ιουνίου 2013, Gagarin: Μία συγκέντρωση φίλων, παρά μία τυπική συναυλία, θα λάβει χώρα. Οι Dream Syndicate θα παρουσιάσουν ολόκληρο το Days Of Wine And Roses και μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια τους, θα μας θυμίσουν γιατί υπήρξαν συγκρότημα-σταθμός. Οι Last Drive θα γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια και θα μοιραστούν ξανά τη σκηνή με τους Dream Syndicate, όπως τότε στο Ρόδον. Και όπως τότε στο Βεάκειο οι Jaywalkers επανέρχονται για να ανοίξουν τη βραδιά.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, 215 5400888, είσοδος 23 ευρώ (προπώληση), 25 ευρώ (ταμείο).


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...