22.5.13

Πύθωνας 5,7 μέτρων στο Μαϊάμι!

Τον εφιάλτη της ζωής του έζησε πριν από λίγες ημέρες ένας Αμερικανός στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Διέσχιζε πεζός αγροτικό δρόμο, όταν ξάφνου είδε να προβάλει από θάμνο ένα φίδι. Ήταν τεράστιο και σχεδόν αμέσως τυλίχθηκε στα πόδια του άνδρα. 


Οι κραυγές αγωνίας ειδοποίησαν τους φίλους του που βρίσκονταν, ευτυχώς, σε κοντινή απόσταση. Με τη βοήθειά τους και χάρη σε απανωτές μαχαιριές, το ερπετό χαλάρωσε τον κλοιό και ο άνδρας μπόρεσε να γλιτώσει.  Όχι, όμως και το φίδι, αφού τα τραύματα που του κατάφεραν στο κεφάλι αποδείχθηκαν θανατηφόρα. 

Στο σημείο έφθασε ειδική ομάδα, η οποία παρέλαβε το ερπετό. Στα εργαστήρια που το μετέφεραν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν πύθωνα-τίγρη.  Η έκπληξή τους έγινε μεγαλύτερη, βλέποντας ότι είχε μήκος 5,70 μέτρα και βάρος 60 κιλά. 

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας της Φύσης, είναι το μεγαλύτερο φίδι που βρέθηκε ποτέ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Πήρε το ρεκόρ από έναν άλλο πύθωνα, μήκους 5,40 μέτρων που είχε βρεθεί τον Αύγουστο του 2012 στο Everglades National Park της Φλόριντα. 


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...