30.5.13

Volstead: Η ποτοαπαγόρευση έφτασε... και στα Βριλήσσια

Η δεκαετία του ’20 και του ’30 με το στυλ και τα ποτά της έχει γίνει μόδα στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Μπαράκια ξεπετάγονται και δίνουν το δικό τους στίγμα και ύφος στις γειτονιές της πόλης. Ένα τέτοιο μπαρ άνοιξε πολύ πρόσφατα (μόλις τον περασμένο Ιανουάριο) στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων και μάλλον… ήρθε για να μείνει.

Από το όνομά του μέχρι και την παραμικρή διακοσμητική του λεπτομέρεια, αλλά και τη λίστα με τα ποτά του, το Volstead παραπέμπει στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης. «Volstead act» είναι η πιο λαϊκή έκφραση για την ποτοαπαγόρευση. O Andrew Volstead ήταν ο πρωτεργάτης αυτής της κίνησης που στιγμάτισε την Αμερική του ’20 και άφησε το στίγμα της όχι μόνο σε εκείνα τα χρόνια, αλλά και στη σημερινή εποχή.

Το αλκοόλ ήταν παράνομο, αλλά υπήρχαν μαγαζιά ακόμα και τότε που παράνομα προσέφεραν αλκοόλ, γνωστά ως «speakeasy». Ένα τέτοιο διατηρούσε και πριν 90 χρόνια ο προπάππους του ιδιοκτήτη στο Chicago και τώρα ήρθε η ώρα να συνεχίσει την ιστορία του στην Αθήνα…


Η μουσική στο Volstead κινείται στο ίδιο πλαίσιο, με jazzy κυρίως, ήχους, ενώ η προσεγμένη vintage αισθητική του θα σε κάνει να το αγαπήσεις αμέσως. Η διακόσμηση έχει δώσει προσοχή σε μικρές πινελιές που διαμορφώνουν όλο το ύφος του μπαρ.

Η παλιά ταμειακή μηχανή, οι κιτρινισμένες φωτογραφίες στους τοίχους, τα παλιομοδίτικα σκαμπό, τα ασπρόμαυρα πλακάκια, τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, οι όμορφοι πολυέλαιοι και ο μεγάλος καθρέφτης με τη χρυσή κορνίζα είναι μερικά από τα μοναδικά στοιχεία του χώρου που ξεχωρίζουν και σε βοηθούν κυριολεκτικά να χαθείς στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης μόλις περάσεις την πόρτα του μαγαζιού.

Ακόμα και τα ποτήρια των κοκτέιλ είναι επιλεγμένα με προσοχή και βάση την δεκαετία του ’20. Τα ποτά είναι εμπνευσμένα από την τότε εποχή, αλλά ο ιδιοκτήτης και barman του Volstead δεν αρνείται ποτέ να ικανοποιήσει και τις προσωπικές προτιμήσεις των πελατών του. Τα κλασικά Mai Tai, Sidecar, Southside και άλλα νόστιμα και ιστορικά cocktails έχουν τη θέση τους στον κατάλογο του Volstead.


Η μεγάλη αγάπη του μαγαζιού όμως –όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του- είναι ο καφές. Επιλέγεται με μεγάλη προσοχή και φτιάχνεται με μεράκι και αγάπη. Σερβίρεται δε σε υπέροχα σερβίτσια. Πώς να μην είναι άψογος λοιπόν;

Επισκεφθείτε το Vosltead όλες τις ώρες της ημέρας, για καφέ και ροφήματα ή για ποτό και cocktail το βραδάκι. Η πλατεία των Βριλησσίων θα σφύζει από ζωή κι εσείς θα ρεμβάζετε…

Πληροφορίες: Volstead Neighborhood Speakeasy, Εθνικής Αντιστάσεως 32, Βριλήσσια, 210 6857237, Εθνικής Αντιστάσεως 32 Βριλήσσια, 210 6857237, http://on.fb.me/17rX2dH .


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...