31.5.13

Κέντρο λογισμικού στην Ελλάδα σχεδιάζει η κινεζική ΖΤΕ

Περισσότερο διευρυμένα από ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι τα σχέδια της κινεζικής ΖΤΕ για την Ελλάδα. Η εταιρεία, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο χώρο των κινητών τηλεφώνων και του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, έχει στα πλάνα της και τη δημιουργία ενός κέντρου παραγωγής λογισμικού (Software Research & Development Center) για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.


Αυτό προέκυψε από το δελτίο Τύπου που έστειλε η ΖΤΕ με θέμα την προ δύο εβδομάδων επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΖΤΕ, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη και τον διευθυντή του γραφείου στρατηγικού και ψηφιακού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρη Πτωχό είχε επισκεφτεί το κέντρο έρευνας της κινεζικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Τότε είχε γνωστοποιηθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και η ΖΤΕ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο αφορούσε την πρόθεση της δεύτερης θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Το μνημόνιο δεν σημαίνει και συμφωνία, αλλά θεωρείται ως ένα πρώτο βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας της ΖΤΕ στην Ελλάδα.

Τώρα, προκύπτει πως υπάρχει και πρόθεση για κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα που θα απευθύνεται σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με τη ΖΤΕ, αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο κέντρο έχει εδώ και αρκετά χρόνια στο Κρυονέρι Αττικής, η Nokia Siemens Networks, εκ των βασικών ανταγωνιστών της ΖΤΕ στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Μάλιστα, η NSN, που απασχολεί 500 άτομα στο κέντρο αυτό, σκοπεύει να το επεκτείνει την επόμενη διετία.

Επιπλέον, η ΖΤΕ, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για το έργο του Σύζευξις ΙΙ, καθώς και για πρωτοβουλίες για δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών ινών (FTTH).


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...