31.5.13

Η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα ελκύει τους Ρώσους επενδυτές

Σημαντικό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα από Ρώσους, διαπιστώθηκε στις συναντήσεις που είχαν στην Μόσχα ελληνικές εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων με μεγάλα και σοβαρά κτηματομεσιτικά γραφεία της Ρωσίας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής Go International, που διοργάνωσε η Eurobank, σε συνεργασία με εξαγωγικούς φορείς, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημαντική ώθηση εκτιμάται ότι θα δώσει η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα σε ξένους οι οποίοι προβαίνουν σε επένδυση σε ελληνικά ακίνητα ύψους 250.000 ευρώ και άνω να λάβουν άδεια διαμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Ειδικότερα, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος, η συγκεκριμένη απόφαση σε συνδυασμό με την σταδιακή αλλαγή της εικόνας της χώρα μας στις διεθνείς αγορές και το αυξανόμενο ρεύμα τουριστών από την Ρωσία -που αναμένεται να προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο εφέτος- αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε οι Ρώσοι να επενδύσουν στην αγορά κατοικίας στην χώρα μας, με μεγαλύτερους ρυθμούς.

Ακόμη και το 1% των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας, να επενδύουν στην αγορά ακινήτων στην χώρα μας, τα οφέλη θα είναι πολύ σημαντικά για την οικονομία, επισημαίνει. Έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες ώστε το ενδιαφέρον των Ρώσων για την ελληνική αγορά ακινήτων να μετουσιωθεί σε πράξη, προσθέτει.

Μέχρι σήμερα οι Ρώσοι επενδύουν στην Ελλάδα στην αγορά κατοικίας, κυρίως σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη αγοράζοντας ακίνητα μεταξύ 150.000-250.000. Παρατηρείται όμως διεύρυνση του ενδιαφέροντος και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, δίνοντας έμφαση σε περιοχές όπου υπάρχουν τουριστικές υποδομές, ενώ εκτιμάται ότι θα οδηγηθούν και σε αγορές ακινήτων μεγαλύτερης αξίας προκειμένου να επωφεληθούν από το μέτρο της άδειας παραμονής.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...