25.5.13

Στην... σκακιέρα του Γουέμπλεϊ!

Το tiki taka της Μπαρτσελόνα, οι τακτικές του Ζοσέ Μουρίνιο και η Ρεάλ, το 3-5-2 του Αντόνιο Κόντε και η Γιουβέντους, οι ιδέες του θαυματουργού Πελεγκρίνι και η Μάλαγα. Ολοι πήγαν σπίτι τους, αφού πρώτα υποκλίθηκαν στους Γερμανούς. Διαβάστε εδώ πως θα παίξουν στον τελικό Ντόρτμουντ και Μπάγερν, όπως και τα στατιστικά στον τρόπο αναπτύχθηκαν μέχρι στιγμής στην κορυφαία διοργάνωση.




ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Ο Μάριο Γκέτσε δεν θα παίξει κόντρα στην μέλλουσα ομάδα του αφού είναι και επίσημα τραυματίας, κληρονομιά του δεύτερου ημιτελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτο οδηγεί τον Γίργκεν Κλοπ σε δίλημμα. Ο Γερμανός τεχνικός θα κατεβάσει την Μπορούσια με 4-2-3-1 και λογικά σκέφτεται δύο πράγματα για τον τρόπο που θα καλύψει το κενό του διεθνή playmaker. Το ένα είναι να τοποθετήσει στα αριστερά τον Κέβιν Γκρόσκροϊτς και να φέρει σε ρόλο δεκαριού τον Μάρκο Ρόις, ενώ το δεύτερο είναι να βάλει στην 11άδα τον Νούρι Σαχίν. Σε αυτή την περίπτωση, ο αριστεροπόδαρος Τούρκος θα πάρει θέση στα κεντρικά χαφ δίπλα στον Μπέντερ και θα δώσει τη δυνατότητα στον Ιλκάι Γκουντογκάν να παίξει πιο μπροστά σαν επιτελικός, θέση από την οποία ξεπετάχτηκε στο παρελθόν σαν ταλέντο.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το πρώτο σχήμα, το οποίο ο Κλοπ επέλεξε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Χόφενχαϊμ. Στο τέρμα θα είναι ο Βαϊντενφέλερ, κεντρικοί αμυντικοί Σούμποτιτς-Χούμελς, δεξί μπακ Πίστσεκ, αριστερό Σμέλτσερ, κεντρικά χαφ Μπέντνερ-Γκουντογκάν, μεσοεπιθετική τριπλέτα Γκρόσκροϊτς, Μπλαζικόφσκι, Ρόις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Λεβαντόφσκι.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Μπέντνερ, Γκουντογκάν, Γκρόσκροϊτς, Μπλαζικόφσκι, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Η ποιότητα της Μπάγερν της δίνει τη δυνατότητα να μην αντιμετωπίζει ουσιαστικά πρόβλημα παρά τις απουσίες των Τόνι Κρόος και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ. Οι Βαυαροί έχουν πολλούς παικταράδες στο ρόστερ και ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει πρόβλημα στις επιλογές στο αγαπημένο του 4-2-3-1. Τη θέση του Κρόος, που τραυματίστηκε στο πρώτο ματς με την Γιουβέντους, παίρνει από τότε ο Ρόμπεν, με τον Τόμας Μίλερ να περνάει σε πιο κεντρικό ρόλο.

Ο Γιου Χάινκες δύσκολα θα κρατήσει κάποια έκπληξη για τον τελικό και θα παρατάξει την ίδια 11άδα που σκόραρε τέσσερις φορές κόντρα στην Γκλάντμπαχ στο φινάλε της Bundesliga. Αστερίσκος στο ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Ντάντε στο κέντρο της άμυνας, αφού αν δεν παίξει ο Μπόατενγκ, ο Φαν Μπούιτεν θα πάρει φανέλα βασικού. Τα γάντια στον Νόιερ, στόπερ Μπόατενγκ-Ντάντε, δεξί μπακ Λαμ, αριστερό Αλάμπα, κεντρικοί αμυντικοί Σβαϊνστάιγκερ-Χάβι Μαρτίνεθ και Ριμπερί, Ρόμπεν, Μίλερ η τριπλέτα πίσω από τον Μάντζουκιτς.

Μπάγερν Μονάχου: (4-2-3-1): Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ, Σβαϊνστάιγκερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μίλερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς.

Ακολουθούν πίνακες που δείχνουν τον τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης των δύο ομάδων φέτος στο Champions League...

Πλευρές από τις οποίες επιτίθενται


Κατευθύνσεις σουτ


Από που γίνονται τα σουτ


Ζώνες κατοχής



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...