30.5.13

CNN: Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 ομορφότερες παγκοσμίως

Στις 100 ομορφότερες παραλίες του κόσμου συγκαταλέγονται τέσσερις ελληνικές παραλίες, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Εγκρεμνοί







Η λίστα του CNN ανάμεσα στους επίγειους παραδείσους περιλαμβάνει τις παραλίες των Εγκρεμνών στη Λευκάδα, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, το Μπάλο στην Κρήτη και τη Φαλάσαρνα επίσης στην Κρήτ.

Οι Εγκρεμνοί βρίσκονται στην 24η θέση της λίστας των 100. Πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, εκτυφλωτικά γαλάζια νερά και αρκετός χώρος για όλους: αυτή η μεγάλη αμμώδης παραλία στο νησί της Λευκάδας έχει γίνει μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες όταν φτιάχτηκε ο δρόμος στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Χρήσιμο να γνωρίζει κανείς: Οι γυμνιστές χρησιμοποιούν τον κεντρικό άξονα της παραλίας.

Ναυάγιο





Στην 32η θέση το CNN κατατάσσει το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι το θαυμάσιο κουφάρι του παλιού πλοίου, που σύμφωνα με ιστορικές αναφορές μετέφερε συνήθως λαθραία τσιγάρα προτού συναντήσει τον υφάλμυρο θανατό του το 1983 και ξεπροβάλλει ως ζόμπι από την άμμο.

Μπάλος





Χρήσιμο: Η πρόσβαση στην παραλία αυτή γίνεται μέσω θαλάσσιου ταξί από το Πόρτο Βρώμη κάθε μία ώρα.

Ο Μπάλος κοντά στη Νέα Κίσσαμο της Κρήτης είναι η τρίτη ελληνική παραλία της λίστας του CNN, η οποία καταλαμβάνει την 35η θέση. Μοιάζει με λίμνη με χρώματα που μοιάζουν να στροβιλίζονται-ροζ και γαλάζιο παστέλ, με τιρκουάζ.

Φαλάσαρνα





Το καλύτερο: Για «σκοτεινούς» τουρίστες υπάρχει ένα σπήλαιο στην περιοχή που ήταν ο τόπος σφαγής κατά το 19ο αιώνα.

Τέλος, στην 100ή θέση βρίσκεται η παραλία Φαλάσαρνα, επίσης, στην Κρήτη. Αυτό το κομμάτι ακτής ανήκει σε πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τα μεσαία να είναι τα πιο δημοφιλή και αυτές στα άκρα να προτιμώνται περισσότερο από τους λάτρεις του ήλιου.

Στην κορυφή του top100, βρίσκεται η παραλία Grande Anse στο νησί La Digue στις Σεϋχέλλες.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...