29.5.13

Η πρόκληση των κάμψεων

Η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει με το πόσα βάρη σηκώνεις. Εχει να κάνει με το πόσο δυνατός είσαι σε σχέση με το σωματικό βάρος σου, λέει ο Martin Rooney, καθηγητής φυσικής αγωγής και συγγραφέας του Ultimate Warrior Workouts.

Γι’ αυτόν το λόγο, οι αθλητές του στην προπόνηση κάνουν τεστ σωματικού βάρους. Αν παλεύουν, αυτοί χρειάζεται είτε να πετύχουν την ενδυνάμωση είτε την απώλεια βάρους. Προκάλεσε λοιπόν τον εαυτό σου με τον ίδιο τρόπο με την πρόκληση των κάμψεων.
 
ΤΟ ΤΕΣΤ
ΚΑΝΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΜΨΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ
Κανόνες
1. Ξεκουράσου όποτε θέλεις, αλλά ο χρόνος πρέπει να κυλάει κανονικά.
2. Για να μετρήσει 1 επανάληψη, πρέπει να παραμείνεις στην τέλεια θέση: αγκώνες κλειδωμένοι στην κορυφή, το στήθος πρέπει να απέχει 2 εκατοστά από το πάτωμα στο βάθος, απαγορεύεται οι γοφοί να χαλαρώσουν και τα γόνατα να ακουμπήσουν το πάτωμα.
3. Κανόνισε το ρυθμό σου όπως θέλεις, αλλά το καλύτερο είναι να μη βιάζεσαι, λέει ο Rooney. Κάνε ένα διάλειμμα 15 δευτερολέπτων ύστερα από το πρώτο σετ. Μετά τα υπόλοιπα σετ, κάνε μεγαλύτερα διαλείμματα, καθώς θα αισθάνεσαι πιο κουρασμένος, αναφέρει ο Rooney. Μην ωθήσεις τον εαυτό σου στην απόλυτη εξάντληση.
 
Σκορ
55 ΚΑΜΨΕΙΣ - ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ
55-74 ΚΑΜΨΕΙΣ - ΜΕΤΡΙΑ
75-99 ΚΑΜΨΕΙΣ - ΚΑΛΑ
100-110 ΚΑΜΨΕΙΣ - ΑΡΙΣΤΑ
111 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΜΨΕΙΣ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ
 
Πρόσεξε τα προβλήματα
Aν δεν μπορείς να κάνεις ούτε 15 κάμψεις παραμένοντας στη σωστή θέση, το στήθος σου και οι τρικέφαλοί σου είναι αδύναμοι. Πέτυχε την ενδυνάμωσή τους κάνοντας σε υψηλή ένταση πιέσεις στήθους και τρικέφαλων. Επίσης, προσπάθησε να κάνεις κάμψεις με τα χέρια πάνω σε πάγκο, ώστε το σώμα να σχηματίζει γωνία με το έδαφος και να σε διευκολύνει στις κάμψεις. Οσο βελτιώνεσαι, χαμήλωσε το ύψος του πάγκου, μέχρι να μπορείς να κάνεις κανονικές κάμψεις.
 
Αν οι γοφοί σου χαλαρώνουν την ώρα των κάμψεων, το σώμα σου είναι αδύναμο. Λύση είναι οι γέφυρες και οι πλάγιες γέφυρες. Αυτές οι ασκήσεις χτίζουν τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα στο σώμα σου και μιμούνται την κίνηση που απαιτείται για να επιτευχθούν οι κάμψεις. Επίσης, καλές είναι οι ασκήσεις των κοιλιακών.
 
Πώς να αυξήσεις τις επιδόσεις σου
Πρόσθεσε κάμψεις στη ρουτίνα σου, δύο φορές την εβδομάδα, για τον επόμενο μήνα, λέει ο Rooney. Aκολούθησε αυτό το πρωτόκολλο των κάμψεων προσπαθώντας να επαναλαμβάνεις όσο γρηγορότερα γίνεται. Επειτα από πέντε μέρες, μην κάνεις ούτε 1 κάμψη κι επανεξέτασε τις επιδόσεις σου.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...