21.5.13

Πανόρμου: ένα «νησί» μέσα στην πόλη για το καλοκαίρι

Ο δρόμος της Πανόρμου παραμένει σταθερά στις πρώτες προτιμήσεις όσων θέλουν να διασκεδάσουν στην Αθήνα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει βράδυ που να μην πετύχεις τα μαγαζιά της γεμάτα. Τι είναι όμως, αυτό που κάνει τόσο αγαπητή την περιοχή; Τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να εξετάσουμε τα σημεία-κλειδιά της νυχτερινής αυτής πιάτσας…



Η Πανόρμου είναι ένα ξεχωριστό στέκι που συνδυάζει τα βόρεια προάστια με το κέντρο της Αθήνας και έχει καταφέρει να καθιερωθεί λόγω της εύκολης πρόσβασης. Είναι ένα πέρασμα καθώς γυρνάς ή πηγαίνεις στη δουλειά σου και το βέβαιο είναι πως δύσκολα θα αντισταθείς στα… κελεύσματά της και σίγουρα, θα ενδώσεις σε κάποιο στέκι της.

Το καλοκαίρι η περιοχή της Πανόρμου αποτελεί μια όαση δροσιάς δίπλα από την κόλαση της Κηφισίας και είναι η ιδανική επιλογή για να ξαποστάσετε και να χαλαρώσετε τόσο σε τραπεζάκια καφενείου, όσο και σε μεγάλες ταράτσες για θέα από ψηλά. Και αν προτιμάτε την πολυκοσμία, τα μπαρ της Αλέξη Παυλή που είναι πάντα γεμάτα νέους και φοιτητές, θα καλύψουν σίγουρα, τις προσδοκίες σας. Ας κάνουμε λοιπόν, μια βόλτα σε 10 στέκια της Πανόρμου, ιδανικά για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες που έρχονται...

Sensimilia



Το Sensimilia είναι από τα πιο δημοφιλή στέκια της περιοχής και ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ θα πρέπει να πάρετε απόφαση ότι θα επικρατεί συνωστισμός και δύσκολα θα βρείτε σκαμπό να καθίσετε. Οι θαμώνες είναι κατά βάση φοιτητές και σε συνδυασμό με τις ethnic πινελιές στη διακόσμηση και τις χαλαρές μουσικές του κάνουν την ατμόσφαιρα αρκετά παρεΐστικη. Αξίζει να επισκεφθείτε την πολύ όμορφη ταράτσα του. Το μαγαζί είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 13:00. 

Πληροφορίες:Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Αθήνα, 6979338256,

On The Road

Το On The Road είναι το απόλυτο καλοκαιρινό στέκι της Πανόρμου που θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε κάπου μέσα στις σελίδες του ομότιτλου μυθιστορήματος του Jack Kerouac μακριά από την Αθήνα. Ξεχωρίζει η αυλή με χαλίκια και φοίνικες, ενώ το καλοκαίρι επιβάλλεται να ανεβείτε και στην ταράτσα. Η μουσική το βράδυ δυναμώνει και καλύπτει όλα τα γούστα. 

Πληροφορίες: Πανόρμου 117, Αθήνα, 2106990920.

Ποτοπωλείον



Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μαγαζί που χαρακτηρίζει ολόκληρη την πιάτσα της Πανόρμου, τότε δίχως αμφιβολία αυτό θα ήταν το Ποτοπωλείον. Βρίσκεται στην περιοχή από τις αρχές των 80s και είναι μέσα στις πρώτες επιλογές των θαμώνων της περιοχής.Το καλοκαίρι το υπερυψωμένο μπαλκονάκι και το πεζοδρόμιο γεμίζουν ασφυκτικά και οι funky μουσικές διαθέσεις σε καλούν να μη μείνεις μόνο σε ένα ποτό. Ό,τι είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας για τη Νέα Υόρκη ή ο πύργος του Άιφελ για το Παρίσι είναι σίγουρα και το Ποτοπωλείον... για την Πανόρμου.

Πληροφορίες: Πανόρμου 113, Αθήνα, 210 6911672,www.panormou113.gr .

Dunkel

Το Dunkel είναι ένα ιδιαίτερο μαγαζί γιατί ναι μεν βρίσκεται μέσα στο πολυσύχναστο δρομάκι της Αλέξη Παυλή, αλλά σε ένα σημείο που δεν έχει γειτονικά μαγαζιά και ξεχωρίζει χωρίς να φαίνεται ενιαίο με τα υπόλοιπα. Είναι το εναλλακτικό στέκι της περιοχής με industrial αισθητική και με DJs που εναλλάσσονται κι επιλέγουν indie μουσικές. Ακόμα και όταν τις Παρασκευές και τα Σάββατα το βράδυ το μαγαζί γίνεται πιο mainstream, ο 1ος όροφος φιλοξενεί καλλιτέχνες ή live μουσικούς που θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Τα κοκτέιλ του μαγαζιού είναι διάσημα και μπορείτε να επιλέξετε όποιο προτιμάτε μέσα από έναν μακρύ κατάλογο. 

Πληροφορίες: Πανόρμου 117, Αθήνα, 6944271969

Marabou



Καλοκαίρι στην Πανόρμου σημαίνει Marabou. Πρόκειται για την ταράτσα πάνω από το Ποτοπωλείον που άνοιξε επίσης στις αρχές των 80s και ενδείκνυται αν θέλετε να δοκιμάσετε καλά κοκτέιλ. Οι funky, jazz και soul μουσικές αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. 

Πληροφορίες:Πανόρμου 113, Αθήνα, 210 6910797,

Obi

Θέλετε να πιείτε το ποτό σας χαλαρά και μακριά από την πολυκοσμία της Αλέξη Παυλή; Θέλετε να πιείτε ρακόμελα; Είστε οπαδοί του Star Wars; Το Obi (ή Obi 1) με όνομα ξεκάθαρη αναφορά στον Πόλεμο των Άστρων και με παραδοσιακή διακόσμηση, μπορεί να βρίσκεται στην Αλέξη Παυλή, είναι όμως από τα πιο χαλαρά στέκια της περιοχής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εδώ δε θα διασκεδάσετε. Οι μουσικές ξεκινούν από indie και καταλήγουν μέχρι και σε latin, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μόνο μαγαζί της περιοχής με ρακόμελα, τα οποία και πρέπει να δοκιμάσετε έστω μια φορά...

Πληροφορίες: Αλέξη Παυλή 37, Αθήνα, 6946460812.

Santa Botella



Το Santa Botella είναι από αυτά τα μαγαζιά που αν και δε σε εντυπωσιάζουν αν τα δεις απ’ έξω, θα σε κερδίσουν μονομιάς αν επιλέξεις να τα τιμήσεις και να διαβείς την είσοδό τους. Το καλοκαίρι η ταράτσα θυμίζει κάτι από beach bar και αυτό όχι μόνο χάρη στη free style χαλαρή μουσική. Θα το καταλάβετε αν επιλέξετε τα περιποιημένα mojito του μαγαζιού και τα υπόλοιπα καλοκαιρινά κοκτέιλ από φρέσκα φρούτα. Και αν θέλετε κάτι για να γεμίσετε το στομάχι σας, τα tapas είναι ό,τι χρειάζεστε.

Πληροφορίες: Πανόρμου 115Α, Αθήνα, 210 6981032

Kasbah

Το Kasbah είναι από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της Πανόρμου και έχει γίνει αγαπητό λόγω της χαλαρής φιλικής του ατμόσφαιρας που είναι ό,τι πρέπει για να διασκεδάσεις γνωρίζοντας κόσμο. Αν πάλι απλά θέλετε να πιείτε το ποτό σας χωρίς φασαρία, μπορείτε να πάτε στην ταράτσα και να παίξετε κάποιο από τα επιτραπέζια που θα βρείτε. Το βράδυ ο χώρος «γεμίζει» με soul και μαύρες μουσικές. 

Πληροφορίες: Πανόρμου & Αλέξη Παυλή 35, Αθήνα, 210 6927447, www.facebook.com/panormou.kasbah .

Saxo



Το Saxo είναι το πιο απομακρυσμένο στέκι της Πανόρμου καθώς βρίσκεται δίπλα στη διασταύρωση με την Κηφισίας και προτείνεται σε όσους θέλουν να διασκεδάσουν μακριά από τη φασαρία της Αλέξη Παυλή. Αν το όνομά του και το λογότυπο με τις νότες σας φέρνει στο μυαλό σαξόφωνα και τζαζ μουσική, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι DJs του μαγαζιού παίζουν από alternative rock μέχρι funk και reggae και στην αυλή μπορείτε να μιλήσετε άνετα χωρίς η δυνατή μουσική να δυσχεραίνει την κουβέντα σας. Η κάβα και τα κοκτέιλ του μπαρ κάνουν αυτή τη διώροφη μονοκατοικία ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος δίπλα στη βουή της Κηφισίας. Ιδανικό στέκι για τους 30-something. 

Πληροφορίες: Πανόρμου 117Β & Κηφισίας, Αθήνα, 210 6980324,


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...