2.5.13

Ταινία για τον Γιασίν με διαταγή Πούτιν

Σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τα γυρίσματα ταινίας που θα αφορά στην ζωή του Λεβ Γιασίν, πέντε χρόνια πριν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην χώρα.

Σημειώνεται πως ο Πούτιν είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας της Ρωσίας για το Μουντιάλ του 2018.

Ο Γιασίν "έφυγε" από την ζωή στις 20 Μαρτίου του 1990 και υπήρξε, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κορυφαίος τερματοφύλακας όλων των εποχών και ο μοναδικός γκολκίπερ που αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη (1963). Με την εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης αγωνίστηκε 74 φορές και κατέκτησε το πρώτο EURO το 1960 και το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη. Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε μονάχα στη Ντινάμο Μόσχας (326 εμφ., 1 γκολ) και κατέκτησε μαζί της πέντε πρωταθλήματα ΕΣΣΔ και τρία Κύπελλα.

Απέκτησε το παρατσούκλι η "μαύρη αράχνη" επειδή φορούσε μόνο μαύρα ρούχα αλλά και επειδή έδινε την εντύπωση πως είχε "οκτώ χέρια" αφού πολύ δύσκολα έτρωγε γκολ. Μάλιστα εικάζεται πως στην διάρκεια της καριέρας του απέκρουσε 150 πέναλτι, περισσότερα από κάθε άλλο τερματοφύλακα.

Ο ίδιος είχε απαντήσει με αφοπλιστικό τρόπο στο ποιο είναι το μυστικό του: "Ένα τσιγαράκι για να καλμάρεις τα νεύρα σου και στο καπάκι ένα δυνατό ποτό για να λυθούν οι μύες σου".

Στο μεταξύ ο τερματοφύλακας της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter πως θα ήθελε να συμμετάσχει στο φιλμ για τον Γιασίν. "Εδώ και καιρό σχεδιάζεται να γυριστεί μια ταινία για τον Λεβ Γιασίν και θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Γνωρίζω την σύζυγο του, Βαλεντίνα Τιμοφέγεβνα". Ο Μαλαφέεφ έχει προηγούμενες εμπειρίες από τον κινηματογραφικό χώρο καθώς το 2012 είχε δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τους διάσημους τερματοφύλακες του κόσμου με τον τίτλο "Μια ζωή με γάντια".


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...