30.3.13

Η επανάσταση της Κούβας σε video game

«Gesta Final: Camino a la Victoria» είναι ο τίτλος ενός τρισδιάστατου ηλεκτρονικού παιχνιδιού το οποίο αναπτύχθηκε από Κουβανούς προγραμματιστές και δεν πραγματεύεται κάτι άλλο από την κουβανική επανάσταση.


Στο εν λόγω «επαναστατικό» video game, ο παίκτης συμμετέχει σε συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην επανάσταση του 1959, πολεμώντας σε βάλτους, δίπλα σε γενειοφόρους αντάρτες ντυμένους στα χακί του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα, εναντίον των δυνάμεων του δικτάτορα Μπατίστα, η πτώση του οποίου αποτελεί και τον απόλυτο στόχο του παιχνιδιού.

Όπως λέει ο Χαϊλίν Κορούχο -επικεφαλής των μελετών ηλεκτρονικών παιχνιδιών του κουβανικού Κλαμπ Υπολογιστών Νεολαίας και αρχηγού της ομάδας που δημιούργησε το Gesta Final- μιλώντας στον Guardian, «ο παίκτης ταυτίζεται με την ιστορία της Κούβας…μπορείτε να πάρετε μέρος σε μάχες του πολέμου κατά το χρονικό διάστημα 1956-1959».

Στην αρχή του παιχνιδιού, ο παίκτης συναντά τους 82 αντάρτες που πέρασαν στην Κούβα από το Μεξικό το 1956. Στη συνέχεια, βρίσκεται στους βάλτους της νοτιοανατολικής Κούβας και ακολούθως συνεχίζει την πορεία του στα πέντε επίπεδα του παιχνιδιού- ωστόσο, ποτέ δεν έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο τον Μπατίστα, καθώς το παιχνίδι λήγει με τη δεύτερη μάχη του Πίνο ντελ Άγκουα, μήνες πριν την αποχώρηση του δικτάτορα.

Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προφίλ, εμπνευσμένων από τον Φιντέλ Κάστρο, τον Τσε Γκεβάρα και τον Καμίλο Σιενφουέγκος- αν και οι προγραμματιστές ισχυρίζονται πως δεν ήταν σκοπός τους να είναι ίδια με τους διάσημους ηγέτες της επανάστασης, καθώς στόχος του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να νιώσει την ατμόσφαιρα της εξέγερσης, και όχι να «συναντήσει» τις γνωστές αυτές φιγούρες.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...