26.3.13

Imperia GT με 350 άλογα και κατανάλωση μόλις 1,9 λίτρα στα 100 χλμ.!

Η Imperia είναι μια βελγική μάρκα αυτοκινήτων που κατασκεύαζε μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα από το 1904 έως το 1958. Πέρασαν 50 χρόνια και η βελγική φίρμα πέρασε στην ιδιοκτησία της Propulsion Green, η οποία δαπάνησε μόλις € 400 για να αποκτήσει το εμπορικό σήμα!



Η Propulsion Green το έκανε αυτό προκειμένου να κατασκευάσει ένα υβριδικό σπορ αυτοκίνητο με το όνομα Imperia GP. Ενώ μπορεί να ονομαστεί η βελγική Wiesmann λόγω της ομοιότητάς του με το μοντέλο GT της γερμανικής εταιρίας.

Το Imperia ακολουθεί και αυτό ρετρό στοιχεία σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του, τον οποίο υπογράφει ο Denis Steven. Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του GP είναι η κάθετη μάσκα και το καπό του κινητήρα. Στο εσωτερικό, το ταμπλό κυριαρχείται από καμπύλες, ενώ τα αναλογικά όργανα συνεχίζουν με ρετρό στοιχεία.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύνολο που περιλαμβάνει έναν κινητήρα του γκρουπ BMW / PSA ο οποίος είναι 1,6-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος και αποδίδει 200 ​​ίππους και 260 Nm ροπής. Παράλληλα υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας που παράγει 150 ίππους και 350 Nm ροπής. Έτσι, η συνολική ιπποδύναμη του αυτοκινήτου είναι στα 350 άλογα.


Το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 216 χλμ./ώρα.

Στην ηλεκτρική λειτουργία, οι 11 kWh μπαταρίες προσφέρουν μια αυτονομία περίπου 60 χιλιόμετρα, ενώ η πλήρης φόρτισης της μπαταρίας διαρκεί μόλις 4 ώρες και 30 λεπτά.

Όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, η εταιρία κατασκευής κάνει λόγο για 1,9 λίτρα στα 100 χλμ.

Το πρώτο , που θα παραδοθεί προς το τέλος του έτους θα κοστίζει € 125.000 στο Βέλγιο. Η αρχική παραγωγή εκτιμάται σε 100 αυτοκίνητα το χρόνο, αλλά ο στόχος της εταιρείας είναι να κάνει 200 ​​αυτοκίνητα το χρόνο.




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...