27.3.13

Τα Apple Stores πάνε Ινδία!

Η Apple σκοπεύει να επεκταθεί στην Ινδία και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Η εταιρεία που ίδρυσε ο Steve Jobs βλέπει μέλλον στην Ινδία και σκοπεύει να αυξήσει τα καταστήματα APR σε περίπου 200 μέχρι το 2015. Αυτή την στιγμή η Apple έχει περί που 60 εξειδικευμένα καταστήματα.

Το πρόγραμμα APR (Apple Premium Reseller) το έχουμε γνωρίσει και στην Ελλάδα. Φανταστείτε την Ινδία να γεμίζει με 200 καταστήματα τύπου iStorm και Golden-i. Αυτός είναι ο στόχος της Apple για τα επόμενα δύο χρόνια. Η αγορά είναι τεράστια και οι πωλήσεις αυξάνονται συνεχώς. Τα iPhone και iPad κερδίζουν το ενδιαφέρον των Ινδών καταναλωτών. Η οικονομία της Ινδίας μεγαλώνει συνεχώς.

Είναι λογικό η Apple να στοχεύει σε περισσότερες πωλήσεις και ενδυνάμωση του brand στην Ινδία. Μαζί με τις πωλήσεις iPhone 5 και iPad έρχονται πωλήσεις και Mac και OS X. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Apple για την μελλοντική της ανάπτυξη εκτός Αμερικής και φυσικά εναντίον του ανταγωνισμού.

Η στρατηγική της Apple στις πωλήσεις iPhone στην Ινδία απέφεραν σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα το 2012. Ο Tim Cook θέλει να συνεχίσει η ανάπτυξη και φυσικά να κοντράρει την Sasmung στην Ινδία.

Μένει να δούμε αν η Apple ακολουθήσει ίδια στρατηγική σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα. Αν δηλαδή δούμε και στην Ελλάδα περισσότερα Apple Premium Reseller καταστήματα σε μεγάλες πόλεις εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει και η Ελλάδα, μετά την Ινδία φυσικά, το πρώτο Apple Store.

Πηγή

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...