25.3.13

Lyonheart K. Η μοντέρνα εκδοχή της θρυλικής Jaguar E-Type

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι εκείνοι που αγαπούν τα αυτοκίνητα, έχουν σε περίοπτη θέση τα μοντέλα της 10ετίας του 1960. Για τις απίθανες σχεδιαστικές γραμμές τους και τα καθαρά σχήματα, στοιχεία που έχουν κάνει εκείνα τα αυτοκίνητα κλασικά. Ξεχωριστή θέση σε αυτή την κατηγορία έχει ασφαλώς η Jaguar E-Type.



Μια σύγχρονη ερμηνεία της E-Type έχουμε σήμερα με την πολύ όμορφη Eagle Speedster, που εξακολουθεί να διατηρεί τα ίδια σχεδιαστικά στοιχεία του κλασικού μοντέλου.

Αν πάντως ψάχνετε για μια πιο σύγχρονη προσαρμογή της E-Type, τότε ίσως η νέα K Lyonheart είναι για σας. Σίγουρα, δεν κοστίζει μια περιουσία , λίγο περισσότερο  από  € 360.000  αλλά σε αντάλλαγμα παίρνετε ένα αόλυτα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Αυτό πάντως που δεν μπορούμε να σας πούμε με ακρίβεια σήμερα, είναι αν η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει αυτό το χρόνο, ή το 2014.

Η εταιρία κατασκευής στεγάζεται στο Κόβεντρι, στο ιστορικό εργοστάσιο της Jaguar. Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, και σύγχρονη ανάρτηση. Ο κινητήρας είναι ένας V8, 5.0 λίτρων της  Cosworth ο οποίος αποδίδει 567 ίππους και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναπτύξει τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα ενώ η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα έρχεται μετά από 3,9 δευτερόλεπτα.


Αρχικά η εταιρία είχε ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει μόλις 50 κομμάτια. Φαίνεται όμως ότι το ενδιαφέρον του κόσμου την έκανε να αναθεωρήσει και τώρα κάνει λόγο για 250 κομμάτια.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...