29.3.13

Rolls Royce Wraith 2013: Το πρώτο coupe της Rolls Royce! (photos)

Η Rolls Royce αποκάλυψε τη Wraith, το πρώτο coupe της αρχοντικής βρετανικής φίρμας. Η γοητευτική Wraith αποτελεί στην ουσία την coupe έκδοση της Ghost με την οποία μοιράζεται το πάτωμα αλλά και το V12 twin-turbo κινητήρα των 6,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει πάνω από 633 ίππους και είναι ο ισχυρότερος της βρετανικής φίρμας. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία το 0-96 km/h, πραγματοποιείται σε 4.4 sec., γεγονός που σημαίνει ότι είναι κατά 3 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερη από την Ghost. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι πιο «σκληρή», ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, ούτως ώστε να είναι πιο άμεσο και να προσφέρει περισσότερη... πληροφορία στον οδηγό, ενώ και στις υψηλές ταχύτητες γίνεται πιο «βαρύ» το τιμόνι. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέριστικό χαρακτηριστικό στη Wraith, είναι ότι το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και συνδεδεμένο και με το GPS. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιεί δεδομένα από το δορυφόρο, ώστε να επιλέγει και να προ-επιλέγει σχέσης και να χρησιμοποιεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα να είναι όσο πιο οικονομική γίνεται.
 
Στο εσωτερικό της Wraith η πολυτέλεια... είναι πολύ παραπάνω από εμφανής ενώ φυσικά όλα είναι φυσικά κατασκευασμένα στο χέρι. Τα πανάκριβα δέρματα, οι γενναίες δόσεις ξύλου και το αλουμίνιο ντύνουν κάθε χιλιοστό της καμπίνας. Έδω ξεχωρίζουν τα ειδικά LED στην οροφή που αλλάζουν χρωματισμούς και τα πλήρως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ. Με αυτά και με αυτά η βασική τιμή της Wraith στη βρετανική αγορά αγγίζει τις €245.000. Όπως και να το κάνουμε μιλάμε για το πρώτο coupe της Rolls!
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...