21.3.13

Samsung Galaxy S4 με κόστος κατασκευής $244 και διπλάσια τιμή

Ήταν αναπόφευκτο να γίνει. Το Samsung Galaxy S4 μπήκε κάτω από το εικονικό μικροσκόπιο της IHS iSupply για εξέταση του κόστους υλικών και κατασκευής του Galaxy S4. Ο υπολογισμός και οι εκτιμήσεις βγάζουν αποτέλεσμα $244. Το υπόλοιπο είναι διαφήμιση, ανάπτυξη, σχεδιασμός και κέρδος.


Το Galaxy S4 κοστίζει περίπου 15% περισσότερο σε σύγκριση με το Galaxy S3. Η Samsung θα ξοδέψει περί τα 30.4 δολάρια επιπλέον για να φτιάξει το Galaxy S4 και να φτάσει τα 244 δολάρια εκτιμώμενου κόστους. Τα υπόλοιπα είναι κέρδος και καταμερισμός του διαφημιστικού κόστους μεταξύ των άλλων.

Από την ανάλυση των εξαρτημάτων προκύπτει ότι η full HD Super AMOLED οθόνη του Galaxy S4 κοστίζει $75, περίπου 10 δολάρια επιπλέον από την οθόνη του Galaxy S3 με ανάλυση HD 720p. Το ίδιο ακριβός είναι και ο Exynos 5 Octa, με τους 8 πυρήνες συνολικά να κοστίζουν στην Samsung $30 σε αντίθεση με το κόστος κατασκευής του Exynos 4 που έφτανε τα $17.5. Σε σύγκριση με τον Snapdragon 600 που κοστίζει μόλις 20 δολάρια.

Ενδιαφέρον έχει και η ανάλυση για το κόστος της κάμερας του Galaxy S4. Τα 13 megapixel στον αισθητήρα BSI μαζί με τα 2 megapixel στην κάμερα για video chat κοστίζουν 20 δολάρια. Συγκριτικά η κάμερα 8 megapixel + 1.9 megapixel του Galaxy S3 κοστίζουν 19 δολάρια.

Τα υλικά του Galaxy S4 υπολογίζεται ότι κοστίζουν $236 και το κόστος κατασκευής επιπλέον $8. Για την Samsung το κόστος κατασκευής του Galaxy S4 σημαίνει μειωμένα κέρδη από κάθε πώληση. Για να καλύψει την διαφορά του περίπου 15% οι Κορεάτες θα πρέπει να πουλήσουν πολύ περισσότερο.

Στην Αμερική το Samsung Galaxy S4 αναμένεται με τιμή περίπου 580 δολάρια. Στην Ευρώπη η τιμή θα ξεπεράσει τα 600 ευρώ σίγουρα.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...