26.3.13

Τις επόμενες εβδομάδες η εισήγηση Λαγκάρντ στο ΔΝΤ για την Κύπρο

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται η εισήγηση της Κριστίν Λαγκάρντ στο εκτελεστικό συμβούλιο για την «πιθανή οικονομική στήριξη της Κύπρου από το ΔΝΤ». Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχολιάζει ότι η συμφωνία για την Κύπρο παρέχει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της χώρας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι οι ομάδες προσωπικού του ΔΝΤ και των ευρωπαίων εταίρων για την Κύπρο θα εργαστούν για την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών.

«Στη βάση αυτή και με την τελική συμφωνία για την αποστολή στην Κύπρο, θα περιμένω να κάνω εισήγηση στο εκτελεστικό συμβούλιο σχετικά με την πιθανή οικονομική στήριξη από το ΔΝΤ, τις επόμενες εβδομάδες».

Όπως αναφέρει, το «το σχέδιο επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των δύο προβληματικών τραπεζών και προστατεύει πλήρως τις ασφαλισμένες καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες».

Η κ. Λαγκάρντ διατυπώνει την άποψη του ΔΝΤ ότι το σχέδιο παρέχει μια σταθερή και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα τοποθετεί σε μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη. 

Παράλληλα, τονίζει ότι η συμφωνία αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος, μέσω μιας σαφούς στρατηγικής που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν επιβαρύνει υπερβολικά τον κύπριο φορολογούμενο. «Αυτή η συμφωνία παρέχει τη βάση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι το κλειδί για την στήριξη της ανάπτυξης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...