31.3.13

Οι "Συμμορίες της Νέας Υόρκης" γίνονται τηλεοπτική σειρά με την υπογραφή του Scorsese

Η επιτυχημένη ταινία του Martiin Scorsese "Gangs of New York" (2002) που έσπασε τα ταμεία με τους εξαιρετικούς Daniel Day-Lewis και Leonardo DiCaprio και την Cameron Diaz στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα γίνει τηλεοπτική σειρά.
 
Και ποιος θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη μεταφορά της επικής ταινίας στη μικρή οθόνη από τον ίδιο το δημιουργό της, που θα αναλάβει το project για λογαριασμό της Miramax.
 
"Η εμμονή του με την ποιότητα και η τέχνη του στην κινηματογραφική αφήγηση τον καθιστούν τον πλέον κατάλληλο συνεργάτη για μια σειρά, επάνω στο θέμα της οποίας έχει δουλέψει, αφήνοντας πίσω ένα εξαιρετικό φιλμ", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Miramax.
 
H εταιρεία παραγωγής σχεδιάζει μάλιστα να μην σταθεί μόνο στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα το Bronx, αλλά να κάνει μια ευρύτερη αναφορά στις συμμορίες των αμερικανικών πολιτειών, που συνέχισαν τη δράση τους και μετά από την εποχή στην οποία αναφέρεται ο Scorsese στην ταινία του. Κάτι που μάλλον βρίσκει σύμφωνο τον σκηνοθέτη:
 
"Οι χαρακτήρες και οι αφηγήσεις αυτού του κομματιού της αμερικανικής ιστορίας ήταν αδύνατο να χωρέσουν στο σύνολό τους σε μια μόνο ταινία. Η τηλεοπτική σειρά έχει το πλεονέκτημα του χρόνου, μέσα στον οποίο μπορούμε να περιγράψουμε σε εικόνες το φαινόμενο του οργανωμένου εγκλήματος όχι μόνο στη γέννησή του, αλλά και με όλα όσα μας κληροδότησε, επηρεάζοντας τη δομή της κοινωνίας και τη ζωή των πολιτών", είπε ο Scorcese.
 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορυφαίος σκηνοθέτης ασχολείται με τηλεοπτικές σειρές. Και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί για το "Broadwalk Empire".
 
Όσο για το σενάριο, θα το αναλάβουν οι σεναριογράφοι της ταινίας Jay Cocks, Steven Zaillian, Kenneth Lonergan, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε κάτι για το cast των ηθοποιών που αναπόφευκτα θα συγκριθούν με το μεγάλο ταλέντο των Day-Lewis και DiCaprio.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...