20.3.13

Aποχωρεί o δημιουργός του Android, Andy Rubin

Ο Andy Rubin αφήνει το Android. Ο δημιουργός του Android αποχωρεί από την θέση του αλλά παραμένει στο Google. Η ανακοίνωση έρχεται από τον ίδιο τον Larry Page, CEO του Google, μαζί με νέα για την πορεία του Android και τον αντικαταστάτη του Rubin.


ΤΟ ANDROID ΜΕ ΤΟΝ ANDY RUBIN: 750 ΕΚ. ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ 25 ΔΙΣ APP DOWNLOADS

Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο δημιουργός του Android, Andy Rubin, αφήνει το project που ξεκίνησε, να δει το Android να τρέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές. Ο Larry Page ανακοίνωσε την αποχώρηση του Rubin από την θέση του επικεφαλής του Android και την αντικατάσταση.

Νέος υπεύθυνος και επικεφαλής για το Android θα είναι ο Sundar Pichai που έχει αναλάβει επίσης το βάρος του Chrome και των apps. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον του Android είναι πολύ πιθανό να έρθει πολύ κοντά με το μέλλον του Chrome. Όχι μόνο του browser αλλά και του ίδιου του Chrome OS.

Εκτός από τις αλλαγές στην διοίκηση του Android και την ομάδα που το στηρίζει ο Larry Page μοιράστηκε μερικά στατιστικά. Το Android είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα σε mobile συσκευές. Το Google συνεργάζεται με 60 κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο και 750.000.000 συσκευές με Android έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα. Όλα αυτά συμβάλουν σε 25 δισεκατομμύρια downloads από το Google Play.

Ο Andy Rubin θα παραμείνει στο Google και θα αναλάβει κάποια άλλη θέση. Δεν ξεκαθαρίζεται τι και πως αλλά ο Larry Page παρακαλεί για μεγαλεπήβολους στόχους και επιτυχίες.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...