16.3.13

Facebook status με hashtag, έρχεται και τρομάζει το #Twitter

Το Facebook ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το hashtag. Η νέα προσθήκη είναι μικρή αλλά έχει τεράστια σημασία. Οικονομική και όχι μόνο. Με το Facebook status και τα σχόλια να περιέχουν hashtag, το Facebook μπαίνει στην αγορά του #Twitter έχοντας 1+ δισεκατομμύριο χρήστες.


Το hashtag είναι μια ή περισσότερες “λέξεις κλειδιά” που περιγράφουν και χαρακτηρίζουν ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα η Samsung στην παρουσίαση του Galaxy S4 χρησιμοποίησε το hashtag #TheNextGalaxy. Στο Twitter τα hashtags ξεκινούν με την δίεση # και αποτελούν links με όλα τα tweets που περιέχουν το συγκεκριμένο hashtag.

Η χρήση hashtag βοηθάει στην παρακολούθηση της κουβέντας σε συγκεκριμένα θέματα. Βοηθάει επίσης τους διαφημιστές να παρακολουθούν τι συμβαίνει σχετικά με τα προϊόντα του. Βοηθάει επίσης στην δημιουργία καμπάνιας, όπως για παράδειγμα πρόσφατα έκανε η Nokia για το Instagram στα Windows Phone 8. Οι Φινλανδοί είχαν χρησιμοποιήσει το hashtag #2InstaWithLove.

Μέχρι σήμερα το Facebook δεν επιτρέπει την χρήση hashtags αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρήστες τα hashtags θα κάνουν το Facebook πολύ πιο χρήσιμο, πλήρες και έξυπνο εργαλείο κουβέντας, αναζήτησης πληροφοριών και φυσικά marketing. Η πρόσφατη παρουσίαση του Facebook Graph Search θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην αναζήτηση hashtags σε συγκεκριμένες περιοχές ή χρονικές στιγμές.

Με 4.3 δισεκατομμύρια από διαφημίσεις το 2012, το Facebook ψάχνει συνεχώς να βρει τρόπο πως να μεγαλώσει την διαφημιστική πίτα. Αν το hashtag είναι ένας από τους τρόπους θα το προσπαθήσει.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...