30.3.13

Πού να κάτσετε για να σωθείτε από αεροπορικό δυστύχημα

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σύντομα με αεροπλάνο και δεν ξέρετε πού να κάτσετε για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς σε περιπτωση ατυχήματος, θα πρέπει να δείτε το ντοκιμαντέρ «Crash» του Channel 4.

Η φωτογραφία ΔΕΝ αντιπροσωπεύει αποτελέσματα της έρευνας
Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ αγόρασαν ένα Boeing 727, το γέμισαν με κάμερες, αισθητήρες και κούκλες που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές πρόσκρουσης αυτοκινήτων και το έριξαν στην έρημο Σονόρα του Μεξικό.

Τα αποτελέσματα ήταν το πιλοτήριο και οι 11 πρώτες σειρές πίσω απ' αυτό, όπου βρίσκονταν οι θέσεις business, να καταστραφούν ολοσχερώς. Αυτό σημαίνει ότι κανένας επιβάτης της α' θέσης δε θα μπορούσε να επιζήσει. Αντιθέτως, το 78% των επιβατών που κάθονται στις ταπεινές οικονομικές θέσεις θα ζούσαν.

Παρά το γεγονός ότι έως τώρα θεωρούνταν ότι οι επιβάτες δίπλα στα φτερά ήταν πιο πιθανό να επιζήσουν, τώρα φαίνεται ότι τα ποσοστά είναι καλύτερα για όσους κάθονται στην ουρά.

Σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού Popular Mechanics, το οποίο μελέτησε τις συντριβές που έχουν συμβεί από το 1971 μέχρι σήμερα τα άτομα που κάθονται στα πίσω καθίσματα είναι πιο ασφαλή με ποσοστό επιβίωσης 69%, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 56% για όσους κάθονται σε θέσεις πάνω στο φτερό και 49% για τους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών αεροσκαφών στον κόσμο πάντως επιμένουν: Όλες οι θέσεις είναι το ίδιο ασφαλείς.

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι πλέον το ατύχημα με αεροπλάνο είναι πραγματικά πολύ σπάνιο καθώς η πιθανότητα κάποιος να σκοτωθεί σε μια πτήση είναι μόλις 1 στις 4,7 εκατομμύρια. Οπότε σε όποια θέση κι αν ταξιδεύετε, μην αγχώνεστε και απολαύστε το ταξίδι και τη θέα...


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...