5.6.13

Γυμνόστηθες, «όπως ακριβώς και οι άνδρες», μπορούν να κυκλοφορούν οι Νεοϋορκέζες

To δικαίωμα να περπατούν ημίγυμνες στους δρόμους, αν το θέλουν, όπως ακριβώς και οι άνδρες αποκτούν οι Νεοϋορκέζες, χάρη στον ακτιβισμό και στη νομική οξυδέρκεια μιας 46χρονης καλλιτέχνιδας, η οποία αφού είχε συλληφθεί αμέτρητες φορές για προσβολή της δημοσίας αιδούς επειδή κυκλοφορούσε γυμνόστηθη, ανακάλυψε και επικαλέστηκε σχετικό δικαστική απόφαση περί ισότητας που είχε ψηφιστεί πριν από 21 ολόκληρα χρόνια από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης!
Οι περιβόητες δημόσιες βόλτες της Χόλι βαν Βόαστ στη Νέα Υόρκη που οδήγησαν δεκάδες φορές στη σύλληψή της. Οι γυναίκες όμως έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες, άρα και να κυκλοφορούν χωρίς τίποτα από τη μέση και επάνω...




Οπως γράφει η Liberation ένα υπόμνημα που εστάλη στα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης υπενθυμίζει στα 34.000 μέλη της NYPD ότι κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν πρέπει να επιβάλλεται απέναντι σε «άτομα, άνδρες ή γυναίκες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω. «Οι γυναίκες που κυκλοφορούν γυμνόστηθες δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα» ανέφερε ρητώς το υπόμνημα. 

Μια δικαστική απόφαση της 7ης Ιουλίου 1992 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αναγνώριζε αυτό το δικαίωμα και στις γυναίκες, εις το όνομα της ισότητας των δύο φύλων. Ωστόσο αυτό το δικαίωμα δεν αναγνωριζόταν στην πράξη από την αστυνομία που συχνά συνελάμβανε την Χόλι βαν Βόαστ, αρτίστα η οποία αρέσκεται να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης με παντελόνι και κουμπόικο καπέλο, ένα ζωγραφισμένο μουστάκι, αλλά... γυμνόστηθη. 

Σύμφωνα με την ίδια την καλλιτέχνιδα, «δέκα φορές», έχει συλληφθεί, μπει σε κρατητήριο και κατηγορηθεί για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Στις 15 Μαΐου κατέθεσε διαμαρτυρία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης εναντίον τόσο της Αστυνομίας όσο και του Δήμου, ενέργεια που ανάγκασε στις αρχές να στείλουν το σχετικό υπόμνημα υπενθύμισης προς τους 34.000 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς της αμερικανικής μητρόπολης.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...