5.6.13

Η υπόθεση της Κύπρου ανέδειξε το έλλειμμα εμπιστοσύνης ΕΕ-Ρωσίας, λέει ο Πούτιν

Η οικονομική κρίση στην Κύπρο ανέδειξε την ανάγκη αύξησης της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας στις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην κεντρική ομιλία του κατά τη Σύνοδο Ρωσίας-ΕΕ.
 
«Ρωσία και ΕΕ πρέπει να εργαστούν επιπροσθέτως για την αύξηση της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας όσον αφορά την κρίση στην Κύπρο» είπε ο πρόεδρος Πούτιν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν «πρόσθετες διαβουλεύσεις».
 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι κατά το ανεπίσημο δείπνο της Δευτέρας οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εκτιμήσεις για την κατάσταση πραγμάτων στις οικονομίες της Ρωσίας και της ΕΕ, αλλά και τη διεθνή κατάσταση της οικονομίας εν γένει.
 
«Για εμάς ήταν σημαντικό να αποκτήσουμε πληροφορίες από πρώτο χέρι για τα μέτρα, που λαμβάνονται για την ομαλοποίηση της κατάστασης στην ευρωζώνη» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
 
Η ρωσική ηγεσία θεωρεί ως καλή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων το γεγονός ότι το διμερές εμπόριο, ακόμη και τη χρονιά της κρίσης, το 2012, αυξήθηκε στα 410,3 δισ. δολάρια, πράγμα, που αποτελεί σχεδόν το ήμισυ του εξωτερικού εμπορίου της Ρωσίας.
 
Σε κάθε περίπτωση η ΕΕ είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος επενδυτής στη ρωσική οικονομία με 276,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβαστι.
 
Με τη σειρά τους το 60% των ρωσικών επενδύσεων έχουν πραγματοποιηθεί στην ΕΕ, ενώ το 40% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας είναι σε ευρώ.
 
«Όλα αυτά μαρτυρούν χειροπιαστά τη στενή αλληλεξάρτησή μας, για αυτό πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον, να υπολογίζουμε τα συμφέροντα ο ένας του άλλου και να εργαζόμαστε ο ένας με τον άλλον» είπε ο Β.Πούτιν.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...