5.6.13

Μπλόκο στα λιμάνια από τους απλήρωτους ναυτεργάτες

Ένταση και πάλι στα λιμάνια καθώς από το πρωί ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε μπλόκα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου διεκδικώντας τις οφειλές από τις εταιρείες που τους έχουν αφήσει απλήρωτους. Όπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ σύμφωνα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) το 70% των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία είναι απλήρωτο για 5-6 μήνες.


Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχείρησεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) τους κάλεσε να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των οφειλομένων στους ναυτικούς στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Από την πλευρά τους μέλη της ΠΝΟ ανέφεραν ότι από τις 6 το πρωί θα βρίσκονται στα συγκεκριμένα λιμάνια ναυτικοί, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πίεση προς τις εταιρείες για την εξόφληση των οφειλών. Η αρχή μάλιστα θα γίνει, όπως είπαν, στο λιμάνι του Πειραιά από τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων με προορισμό την Αίγινα.

Μάλιστα ναυτικοί μέλη της ΠΕΜΕΝ κατήγγειλαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου για την κοινωνική ασφάλιση ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα και ότι σε κάποιους συναδέλφους τους καταβάλλονται εξάμηνες επιταγές, οι οποίες όμως τις περισσότερες φορές είναι ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να γίνεται νέος διακανονισμός της οφειλής με την εταιρεία και το πρόβλημα να διογκώνεται.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...