2.6.13

Δέκα αλλαγές που φέρνουν τα Windows 8.1

H Microsoft ανακοίνωσε τις πρώτες αλλαγές που φέρνει η επικείμενη ανανέωση των Windows 8, Windows 8.1. Ανάμεσά τους, η δυνατότητα προβολής σειράς φωτογραφιών στην οθόνη κλειδώματος, η προσαρμογή του μεγέθους των tiles στην οθόνη Start, η δυνατότητα ταυτόχρονης επιλογής περισσότερων από ένα app για μαζικές επεμβάσεις και το φιλτράρισμα των app με πολλαπλά κριτήρια.
Σε ότι αφορά το λεγόμενο personalization, οι αλλαγές που φέρνουν τα Windows 8.1 είναι:
 
1. O χρήστης μπορεί να επιλέξει να εμφανίζεται ένα slideshow των φωτογραφιών που διατηρεί αποθηκευμένες στο σύστημά του ή στο Skydrive όταν ο υπολογιστής του ή το tablet είναι κλειδωμένο.
 
2. Η λήψη φωτογραφιών από την ενσωματωμένη κάμερα του συστήματος είναι εφικτή από την οθόνη κλειδώματος, χωρίς ο χρήστης να κάνει login.
 
3. Στα Windows 8.1 προστέθηκαν νέα χρώματα και θέματα για το υπόβαθρο της Start screen, συμπεριλαμβανομένων αυτών με κίνηση.
 
4. Το background της επιφάνειας εργασίας (Desktop) και στην οθόνη Start μπορεί να είναι το ίδιο.
 
5. Στην οθόνη Start, τα tiles μπορούν να έχουν τρία διαφορετικά μεγέθη (προστέθηκε ένα μικρότερο και ένα μεγαλύτερο από το σημερινό μέγεθος tile).
 
6. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει περισσότερα από ένα app μονομιάς για να τους αλλάξει μέγεθος, να τις απεγκαταστήσει ή να αλλάξει την θέση τους.
 
7. Η μετακίνηση των tiles γίνεται είτε με δεξί κλικ, είτε με παρατεταμένο πάτημα (press and hold)
 
8. Όλα τα app εμφανίζονται με μια κίνηση από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω. Προστέθηκε η δυνατότητα φιλτραρίσματος των εφαρμογών με βάση το όνομα, την ημερομηνία εγκατάστασης.
 
9. O χρήστης μπορεί να δει τα app του ομαδοποιημένα με βάση την συχνότητα χρήσης (most used) ή ανά κατηγορία.
 
10. Μετά την εγκατάσταση ενός app από το Windows Store, το app δεν προστίθεται αυτόματα στην οθόνη Start. O χρήστης πρέπει να την αναζητήσει ανάμεσα στα Νέα app (New) κοιτώντας σε όλα τα app με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...