14.6.13

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία στα ΜΜΕ

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να ζητήσει από το διασωματειακό τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Η τελική απόφαση είναι συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την Παρασκευή.

Ουσιαστικά πρόκειται για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι νεοτέρας. Εξαιρείται η κάλυψη των θεμάτων που έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Όπως ανακοίνωσε ζωντανά στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων αποφάσισαν στη σημερινή κοινή συνεδρίασή τους να συνεχίσουν και αύριο την απεργιακή κινητοποίησή τους, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της κρατικής τηλεόρασης.

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή το διασωματειακό συμβούλιο των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Στη συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ που "κατέβασε" την πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, απευθύνθηκε και ο εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Φράνκο Σίντι, που υποστήριξε ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης διασφαλίζουν την πολυφωνία και την σύνθεση των πολιτισμικών αντιλήψεων.

"Δεν συμφωνώ με την άποψη ορισμένων Ευρωπαίων Επιτρόπων και του Έλληνα πρωθυπουργό ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας. Αντίθετα πιστεύω ότι αφορά όλα τα δημόσια μέσα της Ευρώπης και τους εργαζόμενους σε αυτά", ανέφερε ο κ. Σίντι.

Ο Φράνκο Σϊντι είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζίμ Κανάλε απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ ενώ εκφράζει τη διάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας να συνεισφέρει στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου, πραγματοποιούνται δρώμενα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Νωρίτερα εμφανίστηκε η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί συναυλία με τα "μουσικά σύνολα" της ΕΡΤ.

Αργότερα το βράδυ αναμένεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, EBU Jean-Paul Philippot, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση έχει διαθέσει υπηρεσία Eurovision News Exchange που εδρεύει στη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το πρόγραμμα που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η οποία από το πρωί πραγματοποιεί από κοινού με την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία, αναφέρει ότι "συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας να στηρίξει με την παρουσία του στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, την απαίτηση για συνέχιση της λειτουργίας της".


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...