30.7.12

Εξαγοράζει η Apple μερίδιο του Τwitter;

Είναι γνωστό ότι η σχέση της Apple με τους υπόλοιπους των social media δεν είναι καλή. Η εταιρία θέλοντας να βελτιώσει τις χαμηλές επιδόσεις της στην κοινωνική δικτύωση, η Apple έχει ολοκληρώσει συνομιλίες με το Twitter για ενδεχόμενη στρατηγική επένδυση στην υπηρεσία. Φαίνεται, όμως, ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι ακόμη εμπιστευτικές, ενώ δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Οι έως τώρα συνομιλίες τους, πάντως, φανερώνουν ότι μπορούν να αποκτήσουν μία ισχυρή εταιρική σχέση, που θα ανταγωνιστεί εταιρείες όπως το Google και το Facebook.
Την πληροφορία αυτή γράφουν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές.
Οι σχέσεις της με το Facebook, για παράδειγμα, είναι τεταμένες από την εποχή της κατασκευής του Ping.
Η Google, πάλι, ανταγωνιστής της Apple στο κομμάτι της αγοράς κινητών τηλεφώνων, έχει αναπτύξει και αυτή το δικό της κοινωνικό δίκτυο Google+.
Το Facebook, αντίθετα, έχει καλές σχέσεις με τη Microsoft, η οποία κατέχει και ένα μικρό μερίδιο σ’ αυτό.
Σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ είχε δηλώσει ότι «η Apple δεν χρειάζεται να έχει στην ιδιοκτησία της ένα κοινωνικό δίκτυο. Χρειάζεται όμως να είναι κοινωνική».
Λιγότερο σαφές είναι ωστόσο τι θα είχε να κερδίσει το Twitter από μια τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή αποθεματικό άνω των 600 εκατ. δολαρίων.
Το Twitter αναμένεται εξάλλου να εισέλθει κάποια στιγμή στο χρηματιστήριο, ανεξαρτήτως του εάν θα συνάψει νέες συμφωνίες με επενδυτές όπως η Apple.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...