9.6.13

«Μου λείπει ύπνος, γι’ αυτό πήγα με άλλη...»

Οι επιστήμονες δίνουν άλλοθι στους άυπνους cheaters, καθώς ανακάλυψαν ότι αν κάποιος έχει διαταραχές στον ύπνο, το κομμάτι του εγκεφάλου του που ρυθμίζει την αυτοσυγκράτηση «σβήνει»… Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το… άυπνο άτομο να έχει πολύ χαλαρές αντιστάσεις και έτσι να μην μπορεί να συγκρατήσει εύκολα τον εαυτό του.
 
Πιο συγκεκριμένα:
Η γλυκόζη παίζει σημαντικό ρόλο στο κομμάτι του εγκεφάλου το οποίο ρυθμίζει τον αυτοέλεγχο και «καταναλώνεται» κάθε φορά που κάποιος πρέπει να συγκρατήσει τον εαυτό του. Ομως αν ο άνθρωπος δεν κοιμάται καλά τα βραδιά τότε ο οργανισμός του δεν παράγει αρκετή ποσότητα γλυκόζης με αποτέλεσμα η έλλειψη της να δημιουργεί προβλήματα και να τον κάνει να μην μπορεί να κρατηθεί (έστω και να θέλει;).
 
Ο καθηγητής Christopher Barnes και οι συνάδελφοί του βρήκαν πως μόνο 22 λεπτά ύπνου παραπάνω μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ώστε κάποιος να μην πέσει στον πειρασμό να κερατώσει.
 
Βέβαια προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως όσοι έχουν διαταραχές στον ύπνο, παράλληλα έχουν και πεσμένη λίμπιντο, οπότε εδώ έχουμε να κάνουμε με μια περίεργη κατάσταση: το άτομο ναι μεν δεν έχει αντιστάσεις, όμως δεν έχει και δυνάμεις για να λειτουργήσει σωστά στο σεξ.

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...