10.6.13

Κύπρος: Μαίνεται η αντιπαράθεση για την πώληση των τραπεζικών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα

Η πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ήταν αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης που λήφθηκε στο Eurogroup, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά η κυπριακή κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή εκπροσώπου της Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ο οποίος επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και το υπουργείο Οικονομικών δεν είχαν καμία ανάμειξη -και δεν θα μπορούσαν να είχαν- στην πώληση παραρτημάτων ιδιωτικών εταιρειών, όπως είναι οι τράπεζες.

«Θα το πούμε για άλλη μια φορά και ελπίζω τελευταία. Η πώληση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ήταν αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης που λήφθηκε στο Eurogroup και μετά από απαίτηση της Τρόικας γιατί αλλιώς δεν θα υπέγραφε Μνημόνιο δανειοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε το Σάββατο ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι η πώληση έγινε αποκλειστικά από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με τις ελληνικές Αρχές και με τη βοήθεια των συμβούλων της Τράπεζας Κύπρου από την Alvarez & Marsal».

«Η μόνη ανάμειξη που είχε η κυπριακή κυβέρνηση και ο Πρόεδρος, υποστήριξε, «ήταν όταν με αίτημα γραπτό η Κεντρική Τράπεζα ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για να υπερπηδηθούν κάποια ανυπέρβλητα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο τους, στις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Κεντρική Τράπεζα, πράγμα που ο Πρόεδρος έπραξε και έγινε κατορθωτή η συμφωνία».

«Ήταν μια πολιτική παρέμβαση, είπε, η οποία έγινε μόνο αφού ζητήθηκε προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, αλλά και προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης ήταν να βελτιωθεί και η συμφωνία και οι όροι προς όφελος της Κύπρου. Αυτά για να αποκατασταθεί η τάξη και η αλήθεια», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταγγελία ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του, επικαλείται στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν άμεση εμπλοκή του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του στην διαπραγμάτευση των όρων της πώλησης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα . Συγκεκριμένα επικαλείται ηλεκτρονική αλληλογραφία ημ. 24/03/2013 μεταξύ ανώτερου λειτουργού του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας, στην οποία, σύμφωνα με την βουλευτη του ΑΚΕΛ κ. Χαραλαμπίδου καταγράφεται ότι «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφωνεί να αυξηθεί το μαξιλάρι αποζημίωσης για την Τράπεζα Πειραιώς από 350 εκατ. ευρώ σε 450 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αρθεί ο όρος υπαναχώρησης». 


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...