19.7.12

Το ξέρεις πως πεθαίνω με τα 600 ετών εσώρουχά σου!


Φαίνεται πως και οι πρόγονοί μας δεν άφηναν στην τύχη τον... εσωτερικό τους κόσμο! Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει ένα σετ εσωρούχων, τα οποία ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι και προέρχονται από μια εποχή που ούτε καν ξέραμε ότι υπήρχαν εσώρουχα!

Τα γυναίκεια εσώρουχα ανακαλύφθηκαν στο κάστρο Λένγκεμπεργκ, στο Ανατολικό Τιρόλο της Αυστρίας και μάλιστα είναι φτιαγμένα από δαντέλα και λινό, δυο πολύ φίνα υφάσματα, ενώ έχουν πολύ «σημερινό» σχέδια με ωραία γραμμή στο σουτιέν και σλιπάκι με κορδόνια στο πλάι, όπως τα μαγιό.

(Τοπάκι)
Η αρχαιολόγος Μπέτριξ Νατζ, από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, θεώρησε ότι αποθηκεύτηκαν προσωρινά μαζί με τα υπόλοιπα 3.000 είδη ρουχισμού που βρέθηκαν στο κάστρο, στις εργασίες επέκτασης του πύργου το 1480, κάτι που επιβεβαίωσε και το τεστ ραδιοχρονολόγησης.

Η διατήρηση τους πάντως σίγουρα υποβοηθήθηκε από το ξηρό κλίμα της περιοχής. Η έφορος μόδας στο Μουσείο του Λονδίνου, Χίλαρι Ντάβινσον, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη ξαναγράφει την ιστορία της μόδας.

(Βρακάκι)
Αυτό που κάνει τόσο σημαντική τη συγκεκριμένη είδηση είναι το γεγονός ότι μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι μόνο τα ανδρικά εσώρουχα έχουν παραμείνει ίδια ανά τους αιώνες, ενώ πίστευαν ότι οι γυναίκες συνήθιζαν να φορούν κάτι σαν νυχτικό ή πουκαμίσα και ότι το σουτιέν είναι μια εφεύρεση του περασμένου αιώνα.

Όμως τα δύο από τα τέσσερα σουτιέν που βρέθηκαν είναι παρόμοια με τα σημερινά, ενώ τα άλλα δύο, σύμφωνα με το τεύχος Αυγούστου του BBC History Magazine, "παραπέμπουν σε μπλουζάκι που του έχεις ράψει και δύο σακούλες από μπροστά".


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...