4.6.13

Turkcell: Δεχθήκαμε πολιτικές πιέσεις για να κόψουμε τις επικοινωνίες

Η Turkcell, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία καταγγέλλει ότι δέχθηκε εντολές και πίεση από το κυβερνών κόμμα AKP και κυβερνητικά στελέχη για να μπλοκάρει τις επικοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη και κυρίως την πλατεία Ταξίμ την ώρα που γιγαντώθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και η αστυνομική καταστολή.

Τόσο η Turkcell όσο και ακόμα δύο εταιρείες κινητής που δεν κατονομάζονται, σταμάτησαν τις επικοινωνίες και σε άλλες πόλεις.

Η πληροφορία δόθηκε στο CNN από την τουρκάλα δημοσιογράφο Ruhat Mengi. Η ίδια αναφέρει ότι οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος CCTV σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από εντολή των Αρχών για να μην καταγράφονται ντοκουμέντα από τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον, εξέφρασε τη λύπη της για τη "δυσανάλογη χρήση βίας" από την αστυνομία και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

"Πρέπει να ανοίξει ο διάλογος ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση», είπε. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, χαρακτήρισε τη χρήση βίας από τους αστυνομικούς «εντελώς ακατάλληλη".

Πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 400 τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο τύφλωσης και άλλοι φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα τον πρώτο νεκρό ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για ακόμη τέσσερις.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...