8.6.13

Πρόγραμμα Erasmus για δημόσιους υπαλλήλους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει και για το έτος 2013 το «βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης - Erasmus for Public Administration» για δημόσιους υπαλλήλους των κρατών - μελών με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων τους και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.

Το Πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης - EAS, απευθύνεται σε νέους δημόσιους υπαλλήλους (Διοικητικούς, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι και πέντε έτη πριν από την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας και έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή απασχόληση/εμπειρία τουλάχιστον έξι μηνών σε τομέα που σχετίζεται με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση σε άριστο επίπεδο δύο γλωσσών: Αγγλικής και Γαλλικής ή Αγγλικής και Γερμανικής.

Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να εργασθεί ή να έχουν συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όργανα η φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 22 Νοεμβρίου 2013 από τη διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης ζητήθηκε η κάθε χώρα να υποβάλει, μέσω της Αντιπροσωπείας της, κατάλογο με υποψηφίους που πληρούν τις προϋποθέσεις μέχρι τις 31-7-2013, πλην όμως οι αιτήσεις πρέπει να διαβιβαστούν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία έως τις 23-7-2013.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπουργείων και των φορέων να διαβιβάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντός αποκλειστικής προθεσμίας η οποία λήγει την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 το βιογραφικό σημείωμα των ενδιαφερομένων.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...