8.6.13

Πολλά καλοκαιρινά cocktails πίνονται από κανάτα

Γιατί να φτιάξεις ένα μικρό ποτό όταν μπορείς να γεμίσεις μια κανάτα με πάγο και ένα ποτό που θα σε κρατήσει όλο το βράδυ;
 
Πάντα μου άρεσε η νοοτροπία της κανάτας. Το να έχεις μία μεγάλη κανάτα γεμάτη με αλκοόλ και να σερβίρεις αδιάκοπα το ποτήρι σου την ώρα που είσαι αραχτός σε ένα μπαλκόνι ή τον κήπο ενός σπιτιού. Ναι, θα μπορούσες να σηκώνεσαι κάθε φορά να φτιάξεις το cocktail σου. Αλλά μερικά απογεύματα και μερικά βράδια σε θέλουν χαλαρό, στην καρέκλα, να σερβίρεις από κανάτα.
 
Το ευτυχές με την κανάτα λοιπόν είναι ότι κάνεις μία φορά τη δουλειά. Και συνήθως στην κανάτα βάζεις ποτά τα οποία δεν περνάνε από shaker αλλά θέλουν μόνο καλό ανακάτεμα. Άρα μεγάλες δόσεις και πολύ εύκολη προετοιμασία. Εκτός κι αν μας πεις ότι βαριέσαι να κόψεις και μερικά φρούτα.
 
Rum Punch
 

150 ml Havana Club Anejo 3 Anos
300 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
300 ml χυμό ανανά
50 ml χυμό από lime
30 ml χυμό cranberry
30 ml γρεναδίνη
1 lime
Ανακατεύεις το ποτό και τους χυμούς με τη γρεναδίνη. Γεμίζεις την κανάτα με πάγο και γαρνίρεις κάθε ποτήρι με 1 κομμάτι lime.
 
Καλοκαιρινή Sangria
 

750 ml λευκό κρασί
120 ml Cointreau
800 γρ καλοκαιρινά φρούτα σε κομμάτια
60 γρ ginger
Μερικά φύλλα μέντας
Χυμό ενός λεμονιού
Φρούτα θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι και ανανά). Κόβεις το ginger σε πολύ λεπτές φέτες και το ανακατεύεις με την μέντα, τα φρούτα και το Cointreau. Προσθέτεις τον χυμό και το κρασί και ανκατεύεις ξανά πριν ρίξεις τον πάγο και σερβίρεις σε ποτήρια με πάγο.
 
Perfect Pimm's
 
240 ml Pimm's
750 ml Sprite
Μισό αγγούρι σε λεπτές φέτες
8 φράουλες σε λεπτές φέτες
Μισό πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
Μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες
Μισό πράσινο μήλο σε λέπτες φέτες
Φύλλα μέντας
Αφού ήρθε το Pimm's στην Ελλάδα, θα το τιμήσουμε στην κανάτα. Βάζεις τα φρούτα στην κανάτα. Ρίχνεις τα υγρά και την μέντα, ανακατεύεις, γεμίζεις με πάγο και σερβίρεις. Τόσο απλά, τόσο ωραία.
 
Long Island Iced Tea
 
50 ml Havana Club Anejo 3 Anos
50 ml Beefeater
50 ml Absolut
50 ml Herradura
50 ml Cointreau
50 ml σιρόπι ζάχαρης
100 ml χυμό lime
Coca Cola
Ανακατεύεις τα ποτά, το σιρόπι και τους χυμούς στην κανάτα, προσθέτεις όση Coca Cola θεωρείς ότι χρειάζεται το ποτό. Αρκετή πάντως. Και γεμίζεις την κανάτα με πάγο. Σερβίρεις σε ψηλά ποτήρια με πάγο. Γίνατε.
 
Sea Breeze
 
200 ml βότκα
400 ml χυμό cranberry
200 ml χυμό grapefruit
μερικά lime
Σε μία κανάτα ανακατεύεις τα ποτά καλά. Γεμίζεις με πάγο, ανακατεύεις ελαφρά και σερβίρεις σε ποτήρια με ένα κομμάτι lime για γαρνίρισμα.
 
Bitter Salty Perro
 
400 ml χυμό grapefruit
200 ml Don Julio Blanco
400 ml tonic
Αλάτι
Angostura bitters
Ανακατεύεις τα ποτά σε μια κανάτα με πάγο. Γαρνίρεις 4 ποτήρια με αλάτι, σερβίρεις μαζί με 2 σταγόνες bitters ανά ποτήρι. Έπος.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...