4.6.13

Καλοκαιρινές μουσικές βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Με δέκα επτά συνολικά εκδηλώσεις θα «ανθίσει» ο καταπράσινος Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, εγκαινιάζοντας το φετινό καλοκαιρινό του πρόγραμμα με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου.


Αποτελώντας μία όαση στο κέντρο της πόλης, όπου η απλότητα και η ομορφιά της φύσης κυριαρχούν, προσφέροντας στους επισκέπτες την ανάλογη ανεμελιά μιας ξένοιαστης καλοκαιρινής βόλτας, ο Κήπος θα πλημμυρίσει και φέτος με μουσική, χορό και τραγούδι.

Οι πρώτες εκδηλώσεις, για τις οποίες έχει αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων, καθώς και οι εκδηλώσεις της «Γιορτής της μουσικής» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι οι ακόλουθες:

Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 21.00
Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα «μιλήσει» με λόγια «Παράξενα κι ατόφια» και με τραγούδια - «σάουντρακ της ζωής» χιλιάδων ελλήνων, που αναζήτησαν και αναζητούν πυξίδα και όραμα σε εποχές αμφιβολιών, αναζητήσεων και αγωνίας.
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 21.00
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, με τη βραδιά «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη τώρα στον Κήπο του Μεγάρου», αναβιώνει τη συναυλία - θρύλο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, που 30 χρόνια πριν έγινε συνώνυμη με το πρώτο καλοκαιρινό επίσημο ξεφάντωμα της σύγχρονης Αθήνας και θεωρήθηκε «το ελληνικό Woodstock». Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

Παρασκευή 21 Ιουνίου - «Γιορτή της μουσικής»

20.00, Μικρή Σκηνή: το πρωτότυπο μουσικό σύνολο Helvetic Fiddlers, που δημιουργήθηκε με σκοπό να αναβιώσει την ξεχασμένη λαϊκή ελβετική μουσική του 18ου και 19ου αιώνα, μεταφέρει την παράδοση αυτή στο σήμερα, με διασκευές συναρπαστικών χορών και τραγουδιών γιόντελ από τα ελβετικά λιβάδια.

20.45, Μεγάλη Σκηνή: Η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου παρουσιάζουν τα έργα του συνθέτη και μαέστρου Peter Breiner, που φέρουν τους τίτλους «Elvis go baroque» και «Beatles go baroque», ερμηνεύοντας πασίγνωστα τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ και των Μπιτλς, σε στυλ μπαρόκ.

21.30, Μικρή Σκηνή: Το δημοφιλές σχήμα Melos Brass («Μέλος» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει μελωδία) παρουσιάζει μουσική δωματίου για χάλκινα πνευστά, ερμηνεύοντας έργα από το διεθνές ρεπερτόριο.

22.15, Μεγάλη Σκηνή: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), υπό τη διεύθυνση του Bas Wiegers, παρουσιάζει κλασικά και αγαπημένα συμφωνικά έργα, με τζαζ στοιχεία.

23.00, Μικρή Σκηνή: Η Ίντρα Καίην και η μπάντα της παρουσιάζουν αυθεντικά δικά της τραγούδια, αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών των Massive Attack, Stevie Wonder, Jamiroquai, Imany, Rihanna, Cure, Sade, Amy Winehouse, Alicia Keys κ.ά..

Η είσοδος στη «Γιορτή της μουσικής» είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 21.00
Στο «Πικ Νικ με Μαραβέγια», ο Κωστής Μαραβέγιας θα παρουσιάσει δικά του γνωστά τραγούδια, αλλά και διασκευές, επιλεγμένες ειδικά για έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο, όπως αυτός του Κήπου του Μεγάρου.
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 21.00
Στη μουσική παράσταση «Κυρίες… και κύριοι… Λ. Μαχαιρίτσας», ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα παρουσιάσει παλιά και νέα τραγούδια «εφ’ όλης της ύλης», με εντυπωσιακές βιντεοπροβολές και τη σύμπραξη της Δήμητρας Παπίου.
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ομαδικά εισιτήρια: 210 7282367, ηλεκτρονικά: www.megaron.gr

Πηγή

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...