10.6.13

Το ιπτάμενο ...σούσι!

Όταν παραγγέλνει κανείς "fast food", περιμένει το φαγητό του να έρθει γρήγορα, όπως λέει άλλωστε και ο ίδιος ο όρος. Εν προκειμένω, ένα εστιατόριο στο Λονδίνο αποφάσισε να πάει την ιστορία και λίγο παραπέρα.

Και να μετατρέψει το "γρήγορο φαγητό", σε "ιπτάμενο". Οι πελάτες κάθονται αναπαυτικά, κάνουν την παραγγελία τους και το Sushi έρχεται κατ΄ευθείαν στο τραπέζι τους, ουρανοκατέβατο.

Εμπνευστές της ιδέας, ήταν οι ιδιοκτήτες του YO! Sushi, αλυσίδα εστιατορίων ιαπωνικής προέλευσης. Εξ ου και η εξοικείωση με τα gadgets και την υψηλή τεχνολογία, ακόμα και στη γαστρονομία.

Το πιάτο σερβίρεται από ένα ρομπότ-ελικόπτερο που "πιλοτάρεται" μέσω iPad από τις σερβιτόρες. Οι οποίες στο βιογραφικό τους εκτός από προϋπηρεσία στο service, πρέπει μάλλον να έχουν και γνώσεις video games.

Η ταχύτητα του ελικοπτέρου που μεταφέρει το γεύμα, υπολογίζεται στα 25 μίλια την ώρα. Κοινώς, το πιάτο σερβίρεται έξι φορές πιο γρήγορα, σε σχέση με την ώρα που θα μεσολαβούσε από την παραλαβή του από την κουζίνα μέχρι τον πελάτη. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Βρετανική πρωτεύουσα, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι θα χειρίζονται το ελικόπτερο μέσω ενός απλού application.

Ο υπάλληλος αποθέτει το πιάτο πάνω στον μεταφορέα, και όταν ο πελάτης το παραλαμβάνει, επαναφέρει το ρομπότ στη βάση του. Το ελικόπτερο μπορεί να κινηθεί σε ακτίνα 50 μέτρων και θα εγκατασταθεί και στα 64 Yo! Sushi εστιατόρια της Βρετανίας μέσα στη χρονιά.




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...