12.6.13

Σουηδία: Οδηγοί τρένων φόρεσαν φούστες στη δουλειά!

Μια διαφορετική ιδέα είχαν οι οδηγοί τρένων στη Σουηδία για να διαμαρτυρηθούν ευφάνταστα. Η εταιρεία στην οποία εργάζονται τους απαγόρευσε να πηγαίνουν στη δουλειά με σορτσάκια και εκείνοι βρήκαν μια άλλη λύση για να μη ζεσταίνονται.

Τα σορτς αντικαταστάθηκαν με φούστες. Οι 12 συνολικά οδηγοί της γραμμής Roslagsbanan βόρεια της Στοκχόλμης τραβούν πλέον τα βλέμματα των περαστικών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την απόφαση τους, οι ίδιοι δήλωσαν πως οι φούστες ήταν αναγκαίες για να μπορέσουν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στις καμπίνες στις οποίες εργάζονται καθημερινά.

Δεν πρόκειται για αυθόρμητη κίνηση, αλλά για κάτι που σχεδίαζαν επιμελώς από το χειμώνα, όταν η νέα εταιρία Arriva που ανέλαβε τη συγκεκριμένη γραμμή, τους ανακοίνωσε πως απαγορεύεται το σορτς για λόγους ευπρέπειας.

"Πρέπει να δείχνουν αξιοπρεπείς όταν μας εκπροσωπούν. Αν ένας άνδρας θέλει να φορέσει φούστα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το να τους αποτρέψουμε από αυτό θα ήταν διάκριση", είπε χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος, της εταιρίας.

"Έχει πολύ ζέστη μέσα στα τρένα. Η φούστα είναι μια χαρά, γιατί τα παντελόνια είναι πολύ ζεστά!" δήλωσε ο 30χρονος οδηγός Μάρτιν Ακερστέιν στο BBC. Η εταιρεία δείχνει να μην έχει για την ώρα πρόβλημα με την κίνηση των εργαζόμενων της και να αντιλαμβάνεται το χιούμορ τους. Το θέμα θα συζητηθεί βέβαια τις επόμενες ημέρες σε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου.

"Η άποψή μας είναι ότι o εργαζόμενος θα πρέπει να δείχνει αξιοπρεπής και σωστός όταν εκπροσωπεί την Arriva, και οι παρούσες στολές το κάνουν αυτό. Εάν ένας άνδρας θέλει (να φορέσει) φούστα τότε αυτό δε μας πειράζει" δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Arriva Τόμας Χεντένιους στη σουηδική εφημερίδα Mitti. "Αν τούς λέγαμε να κάνουν κάτι άλλο θα αποτελούσε διάκριση", πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως αυτή την περίοδο στη Σουηδία επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 35 βαθμούς.




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...