12.6.13

Σφοδρές αντιδράσεις για το απολυταρχικό λουκέτο στην ΕΡΤ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης «έπεσε» οριστικά το σήμα της αναλογικής και ψηφιακής ΕΡΤ, σε εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και επαναφορά της σε τρεις μήνες με νέα μορφή. Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης άρχισε σταδιακά να κόβεται από τις 10 το βράδυ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών», υπογράμμιζαν στην ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι, προσθέτοντας ότι «όσοι επεξεργάζονται σχέδια για ‘λουκέτο’ στην κρατική ραδιοτηλεόραση» είναι «επικίνδυνοι» και «δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος σε νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Κάνει μάλιστα λόγο για «επικίνδυνες κινήσεις εντυπωσιασμού» και τονίζει ότι «κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία».

«Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης. Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα», προσθέτει.

Επισημαίνει δε πως «η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά».

«Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;», διερωτάται το Κίνημα, τονίζοντας παράλληλα ότι «τίθεται προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Μάλιστα, μιλώντας σε αποψινή σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε πως «όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία». Διεμήνησε πως «θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης με αφορμή την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως αυτή η μέρα μπορεί να αποβεί αποφράδα για την πατρίδα μας ενώ για ό,τι ακολουθήσει εις βάρος της κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας, η ευθύνη βαρύνει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός, αγνοώντας τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έλαβαν μια απόφαση απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ίδια την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία μας. «Οφείλουν να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να την ανακαλέσουν», πρόσθεσε.

Μείζον είναι το ζήτημα, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο λαός παραδίδεται 100% στη χειραγώγηση από τα τρία γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα και ειδικά στα συμφέροντα εκείνων που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη συρρίκνωση της ΕΡΤ για να διαμοιράσουν τη διαφημιστική της πίττα αλλά και μέρος των ψηφιακών της συχνοτήτων.

Παράλληλα χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απολύτως αντισυνταγματική εξηγώντας πως η παρ. 1 του αρ. 44 του Συντάγματος ορίζει πως μια τέτοια Πράξη δικαιολογείται μόνο «όταν συντρέχει εξαιρετικώς επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη».

«Οι γνωστοί επιχειρηματίες που ορέγονταν συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ σε συνεννόηση με κυβερνητικούς παράγοντες στο πρόσφατο παρελθόν- πλην ανεπιτυχώς- ευρίσκουν, φαίνεται ανταπόκριση στη σημερινή κυβέρνηση. Λυπάμαι πολύ γιατί επιβεβαιώνομαι», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Σε ανακοίνωσή της από την πλευρά της και μετά της επίσημες ανακοινώσεις, η ΔΗΜΑΡ «επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Όπως αναφέρει, οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Προσθέτει πως «η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή». 

«Πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους από την «αυταρχική» και «αδιανόητη», όπως την χαρακτήρισε, απόφαση αλλιώς, όπως είπε, θα έχουν και εκείνοι την ευθύνη για τη «φίμωση» της ΕΡΤ.

Παράλληλα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή και προειδοποίησε πως αν «τολμήσουν» να διακόψουν σήμερα το σήμα εκπομπής χωρίς απόφαση του Κοινοβουλίου και του ΕΣΡ, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Φιμώνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, συμπλήρωσε, γιατί η τρόικα απαιτεί ανθρωποθυσίες και γιατί θέλουν να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε νέα ΥΕΝΕΔ.

Θέμα εθνικής ασφάλειας χαρακτήρισε τη λειτουργία της ΕΡΤ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Είναι το σήμα που εκπέμπεται στη Θράκη, σε κόντρα της τουρκικής τηλεόρασης που κάνει τη μαύρη προπαγάνδα. Είναι αναμεταδότες στα νησιά του Αιγαίου. Είναι η φωνή μας στην Ομογένεια», υπογράμμισε.

Η δημόσια τηλεόραση εξασφαλίζει τον πλουραλισμό, στέλνει το σήμα στα νησιά και τη Θράκη, είπε ο κ. Καμμένος κάνοντας παράλληλα λόγο για πραξικοπιματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μόνο κάποιοι βολεμένοι από ρουσφέτι εργαζόμενοι, μαζί τους είναι 2.500 χιλιάδες οικογενειάρχες που εργάζονται για την εικόνα της χώρας», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι η δημόσια τηλεόραση ανήκει στον ελληνικό λαό.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα έγκαιρα είχε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός.

Η ανακοίνωση της τριτοκομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

«Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», προσθέτει.

Καταλήγοντας αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα, τονίζοντας την ανάγκη για μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, χαρακτήρισε προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, είναι αντίθετο σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ που θα οδηγήσει και στην υπονόμευση του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση, αλλά και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να στηρίξει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στους άλλους δημόσιους οργανισμούς και να εκφράσει την αλληλεγγύη του προκειμένου να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης», κατέληξε.

Επιστολή της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης στον Πρωθυπουργό

Να ακυρώσει την απόφασή της για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζήτησε από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (UER).

Ο πρόεδρος της UER και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να «ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

«Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά στην κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών», υπογραμμίζει η UER.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Πρωτοφανής ενέργεια η απόφαση για την ΕΡΤ

Πρωτοφανή ενέργεια, χαρακτηρίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά «να καταστήσει την Ελλάδα μέσα σε μια μέρα τη μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν θα έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Για πρώτη φορά, επίσημαίνεται στην ανακοίνωση, πολίτες ευρωπαϊκού κράτους στερούνται για λόγους δήθεν «εξυγίανσης», ένα δημόσιο αγαθό που αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στοιχείο υγείας του πολιτεύματός τους.

Παράλληλα η Ένωση κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι, συνδυάζοντας κυνισμό και λαϊκισμό, αποδοκίμασε τακτικές που ο ίδιος και η κυβέρνηση Σαμαρά προώθησαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως οι «χρυσές» προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων και οι εξωτερικές παραγωγές ενώ «έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι για όσον καιρό η ΕΡΤ θα μείνει κλειστή οι πολίτες δε θα πληρώνουν το χαράτσι, όπως χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος, υιοθετώντας προφανώς ορολογία που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση».

«Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως προβλέπουν τα σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης», καταλήγει.

Σκληρή δήλωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ

Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε νωρίτερα και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χαρακτήρισε τον κ. Κεδίκογλου «πρωτοπαλίκαρο της τροϊκανής διεθνούς αλητείας» και προανήγγειλε στάση εργασίας στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, απόψε, από τις 19.00 έως τη 1.00.

Ιερώνυμος: Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της ΕΡΤ

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μια φωνή που, όπως λέει, «χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο του».

Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει πως είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών.

«Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός Οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανάτωσή του», καταλήγει.

ΟΤΟΕ: Η κυβέρνηση υπακούει στις εντολές της τρόικας

Η κυβέρνηση υπακούει στις εντολές της τρόικας και είναι έτοιμη να υλοποιήσει χωρίς καμία αντίσταση, όπως όλα δείχνουν, τις απαιτήσεις της, κλείνοντας την ΕΡΤ και αναθέτοντας στους αρμόδιους υπουργούς τη διαχείριση της περιουσίας της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ χαρακτηρίζει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως μία ακόμα θλιβερή συνέχεια υλοποίησης των εντολών της τρόικας σε βάρος δημόσιων οργανισμών.

Η ΟΤΟΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση, καταγγέλλει αυτές τις επιλογές, διαμαρτύρεται έντονα για την αυταρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και συμπαρατάσσεται στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης και των εργαζομένων.

«Αυτά τα σχέδια της τρόικας που έχουν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις, δεν πρέπει να περάσουν», καταλήγει.

Γ. Σγουρός: Επέλεξαν την τακτική του ξαφνικού θανάτου

Η τακτική του ξαφνικού θανάτου που επέλεξε η κυβέρνηση για χιλιάδες εργαζομένους, έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές του διαλόγου και της ελεύθερης έκφρασης, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε ανακοίνωσή του για την απόφαση να διακοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που μένουν άνεργοι εν μία νυκτί προσθέτουν έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των απολύσεων και της ανεργίας, σημειώνει ο κ. Σγουρός υποστηρίζοντας πως η όποια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου φορέα από το Σεπτέμβριο, όπως εξαγγέλθηκε, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει ως αφετηρία την εμπειρία και τις ικανότητες των ήδη εργαζομένων, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθεί και το πολύτιμο ιστορικό αρχείο της. «Το αρχείο αυτό αποτελεί ανεκ τίμητο στοιχείο της πολιτιστικής, κοινωνικής και ιστορικής μας κληρονομιάς, που θα πρέπει να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», κατέληξε.

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ : Βαρύτατο πλήγμα για τη Δημοκρατία

Βαρύτατο πλήγμα για το αγαθό της ενημέρωσης και την ίδια την δημοκρατία, χαρακτηρίζει την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Η μεθόδευση και η απόφαση για το μπλακ ουτ στην ΕΡΤ, συνιστά εκτροπή στην οποία κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, τονίζει και προσθέτει πως οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας συντάσσονται στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ και δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, να αντισταθούν στην φίμωση της ΕΡΤ και στο να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι.

ΔΣΑ: Εγγύηση για τους δημοκρατικούς θεσμούς η ΕΡΤ

Η ενημέρωση του πολίτη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραδοθεί κατ’ αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος σημειώνοντας πως η παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί εγγύηση της πολυφωνίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και εγγύηση για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΔΣΑ υπενθυμίζει ότι, κατά τη ρητή διατύπωση του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποκλειστικά και μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».

Εν προκειμένω, συνεχίζει, είναι προφανές ότι, κατά τα διδάγματα της λογικής και της κοινής πείρας, δεν υφίσταται κανενός είδους «έκτακτη περίπτωση», στην οποία μάλιστα να μπορεί να θεωρηθεί ότι συντρέχει «εξαιρετικά επείγουσα» και, συγχρόνως, «απρόβλεπτη ανάγκη», ώστε να νοείται δυνατότητα άσκησης νομοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία.

«Σε καμία δημοκρατική κοινωνία δεν νοείται εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων κατά κατάλυση του Συντάγματος. Με διαρκείς και επαναλαμβανόμενες πράξεις κυβερνητικής αυθαιρεσίας, η πολιτική εξουσία φέρει ακέραια την ευθύνη για την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών, με αποτέλεσμα να ενθαρρύνεται η άνοδος των άκρων, να πυροδοτούνται κοινωνικές εξεγέρσεις, και να τίθεται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε άμεσο κίνδυνο η υπόσταση ακόμα και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος», καταλήγει.

ΣΑΕ: Αισθήματα λύπης και απογοήτευσης

Την αντίθεσή του στην κατάργηση της ΕΡΤ, εκφράζει με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος αναφέρει ότι η ομογένεια πληροφορήθηκε το ξαφνικό αυτό γεγονός, με αισθήματα λύπης και απογοήτευσης.

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση όλα τα χρόνια της λειτουργίας της αποτελεί την γέφυρα και το συνδετικό κρίκο του απανταχού ελληνισμού με την μητέρα πατρίδα. Είναι γνωστό ότι αυτό που ενώνει τα επτά εκατ. των Ελλήνων που ζούμε σε όλα και τα πλάτη της γης, είναι η ελληνική λαλιά.

Η ΕΡΤ με τα προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης συμβάλλει και συμμετέχει στο εθνικό έργο της διάδοση της γλώσσας, του πολιτισμού των ηθών και των εθίμων μας. Από σήμερα όλοι μας αισθανόμαστε αποκοπή και αποξένωσή από την μητέρα πατρίδα.

Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι η απόφαση αυτή αποδυναμώνει την διεθνή εικόνα της Ελλάδας και κατηγορηματικά την καταδικάζω και καλώ την κυβέρνηση να αναλογισθεί τον δυσμενή αντίκτυπο στον ελληνισμό απανταχού της γης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΑΕ.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...